logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

На Перемишлянщині викрили схему розкрадання коштів під час будівництва амбулаторії

04-05-2020 17:523491

На Перемишлянщині викрили схему розкрадання коштів під час будівництва амбулаторії
Фото: 5.ua

Схему розкрадання коштів обласного бюджету на суму більше 250 тисяч гривень викрили та припинили оперативники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими Перемишлянського відділення поліції за процесуального керівництва  Золочівської місцевої прокуратури.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, в одному з сіл Перемишлянського району впродовж 2018-2019 років комерційне підприємство, у відповідності до укладеного договору, виконувало роботи з будівництва амбулаторії первинної медичної допомоги.

Після завершення будівництва сторони затвердили відповідні акти виконаних робіт, на підставі яких підприємству-підряднику були перераховані кошти. До цих актів було внесено завідомо недостовірну інформацію із завищеною вартістю фактично виконаних робіт, що підтверджується проведеними експертизами, після чого на рахунки підприємства-підрядника було безпідставно переказано грошові кошти. Внаслідок оборудки обласному бюджету було завдано збитків на суму понад 250 тисяч гривень.

Керівнику підприємства-підрядника слідчі повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (розкрадання у великих розмірах) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України. Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному - позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також слідчі повідомили головному спеціалісту відділу технагляду одного з управлінь обласної адміністрації про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Leopolis.news