logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

У ВРУ внесли законопроект, який дозволить чиновникам не афішувати позашлюбних дітей

05-05-2020 15:231352

У ВРУ внесли законопроект, який дозволить чиновникам не афішувати позашлюбних дітей

Група народних депутатів внесла на розгляд Верховної Ради законопроєкт, мета якого дозволити чиновникам не показувати в деклараціях позашлюбних дітей.

Про це йдеться у блозі керівника «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна на Українські правді. Інформація ж про законопроєкт є на сайті парламенту.

«Розкажу вам про пріоритети нашої політичної еліти під час епідемії. 28 депутатів (серед яких віце-спікер та кілька голів комітетів) п'ять днів тому зареєстрували законопроєкт. Його одразу почали пхати в порядок денний позачергової сесії», – сказав Шабунін.

Антикорупціонер звернув увагу, що головна ціль законопроєкту – дозволити не декларувати майно неповнолітніх дітей, які не живуть з батьками-декларантами.

На думку Шабуніна, тут справа навіть не в корупції, а в «небажанні когось з авторів засвітити в декларації позашлюбних дітей».

А щоб не ганьбитися тільки цією нормою, пише голова ЦПК, її заховали серед інших змін, які не є такими нагальними, щоб під час епідемії їх вносити в порядок денний ВР. 

Leopolis.news