logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

В уряді пропонують майнити криптовалюту на АЕС

05-05-2020 19:04962

В уряді пропонують майнити криптовалюту на АЕС

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України офіційно запропонувало «Енергоатому» розглянути можливість майнити криптовалюту.

Про це сказано у дорученні т.в.о. міністра енергетики Ольги Буславець до директората розвитку ядерної енергетики й атомної промисловості «Енергоатома». Документ серед інших оприлюднив депутат з фракції «Слуга народу» Гео Лерос.

«У зв'язку з профіцитом базової генерації доручаю] опрацювати разом з ОП "Енергоатом-Трейдинг" ДП "НАЕК Енергоатом" нормативні та технічні питання можливої реалізації проєктів щодо майнінгу криптовалюти з метою забезпечення додаткових ринків збуту електроенергії, виробленої атомними електростанціями», – сказано в дорученні.

Депутат Гео Лерос різко розкритикував таку ініціативу. За його словами, те, що зараз відбувається в Україні на ринку електроенергії, – цинізм небувалих масштабів, якого не було ніколи за всю історію держави.

Цинізм ситуації зашкалює, коли атомні електростанції змушують переводити енергоблоки в холодний резерв, проводять псевдоремонти, знижують балансову потужність АЕС, для того, щоб Україна перестала виробляти дешеву електрику від АЕС, на користь приватних монополістів альтернативної та теплової енергії!

Нардеп наголошує, що ця ситуація «прямий доказ залежності прем'єр-міністра і міністра енергетики від олігархічного лобі», про яке він обіцяє написати детальніше.

Leopolis.news