logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Навчальний рік у львівських школах завершиться дистанційно: у мерії розповіли, що чекає на школярів

07-05-2020 14:15863

Навчальний рік у львівських школах завершиться дистанційно: у мерії розповіли, що чекає на школярів
Фото: UkrMedia

Навчальний рік у закладах освіти Львова буде завершено дистанційно.

Детальніше про те, як буде відбуватися цей процес для учнів усіх класів, під час брифінгу розповіла начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, передає пресслужба Львівської міськради.

«2019−2020 навчальний рік буде завершено дистанційно. Структура навчального року затверджується навчальним закладом, і заклади освіти міста Львова дотримуються структури, яку вони обрали на початку року. Як правило, навчальні заняття будуть завершені 29 травня.

До 15 червня педагогічні працівники повинні оформити документи про освіту. Випускникам 9 класів такі документи будуть видані на руки із дотриманням усіх протиепідеміологічних правил. Для учнів 1−8 і 10 класів документи (точніше їх скан-копії) будуть надіслані електронною поштою. Оригінали ж будуть видані на початку 2020−2021 навчального року. Впродовж червня будуть проведені педагогічні ради, під час яких будуть прийняті рішення про переведення учнів до наступного класу.

Одинадцятикласники зможуть отримати документи про освіту лише після завершення зовнішнього незалежного оцінювання. Станом на зараз Міністерством освіти і науки не визначено точних термінів проведення ЗНО, але попередньо є інформація про те, що тестування мало б відбуватися з 25 червня по 17 липня. Важливо, що учням, які проживають у іншій області від тієї, де вони проходять навчання, а також ті, які знаходяться на відстані більше ніж 150 кілометрів від місця здачі ЗНО, надана можливість перереєструватися.

Щодо проведення будь-яких заходів наприкінці навчального року, то було категорично заборонено проводити будь-які масові події», — розповіла Зоряна Довганик.

Leopolis.news