«Сколівські Бескиди» активно готуються до початку туристичного сезону

http://leopolis.news/post/20975/skolivski-beskydy-aktyvno-gotuyutsya-do-pochatku-turystychnogo-sezonu

07/05/2020

Про це інформує НПП «Сколівські Бескиди».

В національному парку  облаштовано і діють:

  -  8 рекреаційних зон: «Павлів потік», «Водоспад на річці Камянка»,  «Джершень»,  « Колодка», «Манмальсталь» «Явори», «Тустань», «Дубравка»

  - 2 туристичні притулки  «Дубина», «Тустань»  облаштовані 2009р., 2011р. Проектом громадських ініціатив передбачено у 2020 році реконструкцію туристичного притулку «Дубина».

  - 4 еколого-просвітницькі центри: на базі Бутивлянського лісництва природничого спрямування історії бойків писанкарства та фауни; на базі Крушельницького лісництва навчання місцевих жителів поводження з побутовими відходами, вирощування лікарської сировини для чаїв; на базі Підгородцівського лісництва історії звіринця в селі Підгородці XVIII ст. одного з перших в Європі; на базі Майданського лісництва відновлення субпопуляції зубрів  у Сколівських Бескидах.

 В парку діє мережа піших шляхів активного екологічного туризму в яку входять:      8    екологічних стежок загальною протяжністю 29,2 км та   13  еколого-пізнавальні маршрутів загальною протяжністю 114,7 км; веломаршрут: Східниця – Славське; автомобільні маршрути :  Львів – Славське; Східниця – Тисовець;

За минулий 2019 рік на території парку побувало понад 80 тис. відвідувачів. Працівниками парку проведено 170 екскурсій для організованих груп, 103 екскурсії для шкільних груп, 5 природоохоронних акцій .

Враховуючи зростаючий попит на відвідування території парку та активний відпочинок в горах, за підтримки управління туризму та курортів Львівської ОДА, в поточному році планується впорядкувати мережу шляхів активного екологічного туризму на території парку загальною протяжністю 144 км.

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» щиро запрошує відвідувачів на свої терени.

 

Leopolis.news