logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Львівські музеї просто неба перевірили на готовність до роботи в умовах карантину

11-05-2020 13:15803

Львівські музеї просто неба перевірили на готовність до роботи в умовах карантину
Фото: Зі сторінки Андрія Москаленка

Від сьогодні, відповідно до рішення міської комісії з питань ТЕБ і НС, дозволена робота трьох львівських музеїв просто неба — Музею народної архітектури та побуту, «Території терору» та Личаківського кладовища. 

Напередодні відкриття цих закладів, заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко перевірив дотримання усіх вимог щодо роботи в умовах карантину, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Відтак, усі три заклади розпочали роботу з чітким дотриманням усіх вимог та протоколів щодо роботи в часі карантину, зокрема, організовано скринінг працівників та відвідувачів, встановлені засоби дезінфекції, забезпечена можливість безготівкової оплати тощо.

Нагадаємо, у п’ятницю відбулося засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС, на якому прийняли ряд рішень стосовно послаблення карантинних заходів. Щоправда, через збільшення кількості підтверджених випадків коронавірусу, не всі рішення Кабміну будуть впроваджені у Львові.

«Ми провели консультації з фахівцями — з імунологами, інфекціоністами. У всіх них є одна порада — відкривати парки і сквери для того, щоб мешканці могли більше фізично рухатися, гуляти на відкритому просторі. Звичайно, що всі заходи безпеки мають бути збережені.

Також ми планували з 11 травня відкривати музеї, бібліотеки, але наразі це не виходить. Виняток ми робимо тільки для Музею народної архітектури і побуту ім. К. Шептицького, «Території Терору» та Личаківського кладовища, адже це на відкритому повітрі", — прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Відтак, для роботи музеїв просто неба також розроблено чіткий протокол.

Протокол діяльності музеїв

  1. Температурний скринінг працівників — кожні 4 години, але не менше 2 разів на день (перший — до початку роботи); всі заміри зафіксовані в журналі здоров’я.
  2. Працівники — в захисних масках та рукавицях, правильно їх використовують та змінюють маски кожні 2 години (або ж коли зволожаться), дотримуються правил особистої гігієни.
  3. Працівників із ознаками ГРЗ до роботи не допускають (повинні самоізолюватися вдома).
  4. Біля входу — станції дезінфекції рук.
  5. Відвідувачі зобов’язані пройти температурний скринінг (проводять працівники), а в разі підвищеної температури (більше 37,5) — залишити територію та звернутися до сімейного лікаря (у разі відмови — працівник закладу інформує поліцію).
  6. Повна дезінфекція музею — перед відкриттям та після закриття; вологе прибирання — щочотири години.
  7. Вимоги до діяльності музею — на видному для відвідувачів місці; усі працівники ознайомлені з ними.
  8. Заклад встановлює розмітку для забезпечення дистанції між відвідувачами не менше 2 м (зокрема — біля входу).
  9. На 10 кв м площі — не більше 1 людини.
  10. Заклад забезпечує можливість безготівкової оплати.
  11. Вологе прибирання та дезінфекція в туалетних кімнатах щотри години (графік розміщено всередині).
  12. Вживання їжі та напоїв заборонено.
  13. Замість рукосушок у туалетних кімнатах — паперові рушники.
  14. Відвідувачі — в масках, біля входу дезінфікують руки.
  15. Відвідувачі зобов’язані пройти температурний скринінг, а в разі підвищеної температури (більше 37,5) — залишити територію закладу та звернутися до сімейного лікаря.
  16. Рекомендовано безготівкову оплату.
  17. Про симптоми ГРЗ працівник має повідомити керівника, терміново залишити територію закладу, самоізолюватися, звернутися до сімейного лікаря та пройти тестування на COVID-19; у разі підтвердження діагнозу, заклад проходить повну дезінфекцію та зачиняється на карантин, а всіх працівників тестують

Leopolis.news