logo
28/03
27/03
2 ...

В уряді заявили, що енергоспоживання може знизитися на 75%

07-06-2019 11:592474

В уряді заявили, що енергоспоживання може знизитися на 75%
Фото: uzhgorod.in

За словами Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, ефект від правильно проведеної тепломодернізації багатоквартирного будинку мешканці відчують вже у наступному опалювальному сезоні.

Про це йдеться на «Урядовому порталі».

Мова йде про зменшення комунальних платежів у 1,5 – 2 рази. Але значна частина населення масово включиться у цей процес через 5 – 7 років, коли переваги реформи енергоефективності стануть очевидними. Про це йде мова у статті «Кінець епохи енергомарнотратства» у журналі «Фокус».

«Нещодавно я зустрічався з представниками ОСББ, і 30% з них вже провели термомодернізацію різного рівня. Вони вже економлять мінімум 40% енергії. А у деяких випадках платіжки здешевіли у 2 – 2,5 рази. І це лише завдяки «теплим кредитам» та муніципальним програмам. За даними Європейсько-українського енергетичного агентства, за допомогою тепломодернізації і капітального ремонту будівель щорічне споживання енергії можна зменшити на 10 – 25%. В цілому ж по Україні потенціал зниження енергоспоживання становить 75%», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Він переконаний, що ефективне використання ресурсів у житловому секторі може стати для економіки України одним з головних чинників відновлення після затяжної кризи.

«За умови використання тих же обсягів природних ресурсів, ми матимемо змогу виробляти у 1,5 раза більше електроенергії, знизивши на 40% її споживання у секторі ЖКГ. Такий підхід сприятиме не тільки зростанню конкурентоспроможності української економіки, а й кардинально вплине на поліпшення життя звичайних громадян», – наголосив урядовець.

Leopolis.news