logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

УГКЦ та РКЦ вимагає від української влади заборонити сурогатне материнство та торгівлю дітьми

14-05-2020 15:483238

УГКЦ та РКЦ вимагає від української влади заборонити сурогатне материнство та торгівлю дітьми
Фото: briz.if.ua

Відеозапис, опублікований на сторінці клініки BioTexCom з готелю «Венеція» у Києві, що показує 46 немовлят, які плачуть у ліжках, позбавлені батьківського тепла і які розглядаються як товар, за яким не з’явився покупець, спонукав єпископів УГКЦ та РКЦ в Україні звернутися до влади з настійною вимогою заборонити сурогатне материнство.

Про це пише РІСУ.

«Сурогатного материнства, тобто трактування людей як товару, який можна замовити, виготовити та продати, яке, на превеликий жаль, дозволяє чинне українське законодавство – це проблема, це топтання людської гідності… Такої демонстрації зневаги людської особистості, її гідності - годі й уявити. А це все уможливлює узаконене сурогатне материнство». Це явище є моральним злом та приносить незліченні страждання і поневіряння як народженій таким чином дитині, так і жінці, яка її народила... Комерційне підґрунтя сурогатного материнства з моральної точки зору заслуговує на ще жорсткішу оцінку, адже додається моральне зло купівлі-продажу функцій тіла та самої особи новонародженої дитини. Жодні обставини та наслідки не можуть виправдати практику сурогатного материнства», - наголошують єпископи.

За їх словами, подібна прогалина в українському законодавстві дискредитує нашу Державу в очах європейського суспільства.

Єпископи солідаризуються із закликом Уповноваженої Верховної Ради України з питань прав людини заборонити на законодавчому рівні міжнародну торгівлю дітьми в Україні та вимагають заборонити сурогатне материнство у будь якій формі (альтруїстичній і комерційній), а народженим діткам запевнити належну опіку та можливість усиновлення в родинах. 

«Вимагаємо від державної влади врешті звернути увагу на сімейну політику в Україні – створити відповідний орган державної влади, який би опікувався українськими родинами і дбав про те, щоб українським матерям не приходилося торгувати своїм тілом і виношеними під серцем дітьми заради свого та своїх рідних виживання», - закликають єпископи УГКЦ та РКЦ в Україні.

Лист підписали: від імені Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-католицької Церкви Патріарх Святослав та від імені Конференції Єпископів Римо-Католицької  Церкви в Україні Архиєпископ Мечислав Мокшицький Митрополит Львівський.

Leopolis.news