logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

На Старосамбірщині за підтримки Євросоюзу розвивають український дикий захід

16-05-2020 16:303306

На Старосамбірщині за підтримки Євросоюзу розвивають український дикий захід

На території селища Нове місто, що розташоване у Старосамбірському районі на Львівщині, триває реалізація проекту «COWBOYKY: Український дикий захід».

Про це повідомляє команда проекту.

«Обговорюючи і задумуючи Проект створення унікального бойківського туристичного кластеру, який зосередився б на теренах Новоміської громади наша команда зауважила не подібність слів «бойки» і «ковбої», але й  культурних і побутових традицій, географічного розташування», - зазначає керівник Проекту Дмитро Якимець.

Відтак, команда проекту вирішила ревіталізувати слово ковбойка, як новий український туристичний бренд, який синтезує в собі популяризацію бойківської культури і нащадків бойків, як сучасних ковбоїв Українського Крайнього Заходу. 

У межах розвитку унікального туристичного кластеру, команді вдалось реалізувати низку вдалих проектів, серед яких: відкриття пекарський майстер-класів, сироварні, відкриття школи економічного розвитку, старт реставрації місцевої ратуші та інші.

Окрім того, сприяє розвитку інфраструктури на території Новоміської об'єднаної територіальної громади та її околицях. Загалом географія проекту Самбірський, Старосамбірський, Турківський райони.

Зазначимо, що проект  реалізується Новоміською сільською радою за фінансової підтримки Європейського Союзу у межах ініціативи «Мери за економічне зростання».

«Проект «Ковбойки. Український дикий захід» є одним із демонстраційних Проектів, котрий фінансується за кошти Європейського Союзу. Допомога ЄС є значною та триватиме навіть у цей складний час, тому можна сміливо доєднуватися до ініціативи та розвивати, робити значний вклад у розвиток громади. Тим самим створюючи нові робочі місця, розвиваючи інфраструктуру», - наголошує керівник Проекту Дмитро Якимець.

Довідково.

Проект «Мери за економічне зростання» (M4EG) – це нова ініціатива Європейського союзу, що розпочала діяльність у січні 2017 року в межах Східного партнерства. 

Суть Ініціативи полягає в наданні підтримки мерам і муніципалітетам країн Східного партнерства і сприянні тому, щоб вони ставали активними провідниками місцевого економічного зростання та створення робочих місць.

Ініціатива «Мери за економічне зростання» прагне створити розгалужену регіональну професійну спільноту, що вимагатиме певного залучення членів Ініціативи, проте водночас створить для її членів можливості значної підтримки експертів та колег з інших муніципалітетів, сприяння у поширенні історій успіху, а також інші значні економічні, політичні та репутаційні переваги.

Leopolis.news