logo
28/03
27/03
2 ...

На Львівщині понад 4000 найманих працівників вже отримають допомогу з часткового безробіття

18-05-2020 13:09762

На Львівщині понад 4000 найманих працівників вже отримають допомогу з часткового безробіття
Фото: UkrMedia

Станом на 15.05.2020 року на Львівщині виплата допомоги з часткового безробіття призначена 193 суб’єктам малого і середнього бізнесу, від яких надійшли правильно виповнені пакети документів. Отримати компенсаційні кошти зможуть 4164 найманих працівників, котрі через оголошення карантину та припинення або скорочення виробництва втратили частину заробітної плати.

 

Найбільша кількість працедавців, котрі скористалися державною програмою, зареєстрована у Трускавці (64), Стрийському (29) та Дрогобицькому (18) районах, а також у Львові (16), повідомляє пресслужба ЛОДА.

У розрізі регіонів країни Львівщина наразі лідирує за кількістю осіб, котрі отримають допомогу з часткового безробіття. Станом на 15.05.2020 року в Україні згадана фінансова підтримка призначена 4346 фірмам і компаніям, у яких офіційно працевлаштовано 52414 осіб, що мають право на відшкодування частини заробітку.

Допомога з часткового безробіття надається працедавцю, а виплачується найманим працівникам, з котрими укладені трудові відносини у правовому полі. Вона встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати працівника, тобто 4723 гривень. Покрокова інструкція щодо порядку отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину розміщена на сайтіДержавної служби зайнятості у рубриці «Роботодавцям».

Принагідно інформуємо, що 13.05.2020 року Верховною Радою України прийняті зміни до чинного законодавства щодо надання допомоги з часткового безробіття. Ними розширене коло отримувачів державної підтримки та продовжені терміни подання документів. Зокрема, після опублікування змін працедавці зможуть подавати документи для призначення допомоги з часткового безробіття до центрів зайнятості або філій ЛОЦЗ упродовж 90 днів з дня зупинення або скорочення діяльності. Преференціями зможуть також скористатися застраховані фізичні особи-підприємці. Позитивним є ще те, що сума, отримана суб’єктами господарювання у вигляді допомоги з часткового безробіття, не підлягає оподаткуванню. Наголошуємо, що зазначені зміни до закону набудуть чинності з наступного дня після дати їх оприлюднення.

Пакети документів для отримання допомоги з часткового безробіття працедавці можуть подати через скриньки для кореспонденції, що розміщені біля входів до центрів зайнятості чи філій ЛОЦЗ (оригінали), відправити оригінали поштою (адреси за посиланням) або ж надіслати їхні сканкопії електронним шляхом (e-mail за посиланням)

Leopolis.news