На Львівщині понад 4000 найманих працівників вже отримають допомогу з часткового безробіття

http://leopolis.news/post/21511/na-lvivshchyni-ponad-4000-naymanyh-pracivnykiv-vje-otrymayut-dopomogu-z-chastkovogo-bezrobittya

18/05/2020

Найбільша кількість працедавців, котрі скористалися державною програмою, зареєстрована у Трускавці (64), Стрийському (29) та Дрогобицькому (18) районах, а також у Львові (16), повідомляє пресслужба ЛОДА.

У розрізі регіонів країни Львівщина наразі лідирує за кількістю осіб, котрі отримають допомогу з часткового безробіття. Станом на 15.05.2020 року в Україні згадана фінансова підтримка призначена 4346 фірмам і компаніям, у яких офіційно працевлаштовано 52414 осіб, що мають право на відшкодування частини заробітку.

Допомога з часткового безробіття надається працедавцю, а виплачується найманим працівникам, з котрими укладені трудові відносини у правовому полі. Вона встановлюється за кожну годину втраченого робочого часу із розрахунку 2/3 тарифної ставки окладу та не може перевищувати розмір мінімальної заробітної плати працівника, тобто 4723 гривень. Покрокова інструкція щодо порядку отримання допомоги з часткового безробіття на період карантину розміщена на сайтіДержавної служби зайнятості у рубриці «Роботодавцям».

Принагідно інформуємо, що 13.05.2020 року Верховною Радою України прийняті зміни до чинного законодавства щодо надання допомоги з часткового безробіття. Ними розширене коло отримувачів державної підтримки та продовжені терміни подання документів. Зокрема, після опублікування змін працедавці зможуть подавати документи для призначення допомоги з часткового безробіття до центрів зайнятості або філій ЛОЦЗ упродовж 90 днів з дня зупинення або скорочення діяльності. Преференціями зможуть також скористатися застраховані фізичні особи-підприємці. Позитивним є ще те, що сума, отримана суб’єктами господарювання у вигляді допомоги з часткового безробіття, не підлягає оподаткуванню. Наголошуємо, що зазначені зміни до закону набудуть чинності з наступного дня після дати їх оприлюднення.

Пакети документів для отримання допомоги з часткового безробіття працедавці можуть подати через скриньки для кореспонденції, що розміщені біля входів до центрів зайнятості чи філій ЛОЦЗ (оригінали), відправити оригінали поштою (адреси за посиланням) або ж надіслати їхні сканкопії електронним шляхом (e-mail за посиланням)

Leopolis.news