Рейтинг партій очолює «Слуга народу» та ОПЗЖ

http://leopolis.news/post/21523/reytyng-partiy-ocholyue-sluga-narodu-ta-opzj

18/05/2020

Про це повідомляє пресслужба «Рейтингу».

За партію «Опозиційна платформа – За життя» – 15,1%, «Європейська солідарність» – 14,0%, «Батьківщина» – 9,2%, «Сила і честь» - 4,7% та «Радикальну партію» - 4,0%. Приблизно по 3% готові підтримати партію Шарія, Українську стратегію Гройсмана, Свободу і Голос.

Звільнення полонених і заручників, а також боротьба із коронавірусом – сфери, в яких опитані поставили найкращі оцінки за перший рік президента Зеленського. 

Відносно середні оцінки отримали такі сфери як об’єднання країни, міжнародна політика, зміцнення обороноздатності, соціальний захист населення, оновлення кадрів у владі, реформування освіти.

Водночас, найгірше опитані оцінили зменшення впливу олігархів на політику, земельну та медичну реформи, боротьбу із корупцією, економічний розвиток та припинення вогню на Донбасі. Найчастіше погані оцінки у різних сферах давали симпатики Ю.Бойка та П.Порошенка. Попри це у таких сферах як боротьба з корупцією, медична та земельні реформи та зменшення впливу олігархів на політику негативні оцінки дали також не менше третини прихильників діючого Глави держави.  

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність:  3000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 1,8%. 

Терміни проведення: 12-13 травня 2020 року

Leopolis.news