logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

МОЗ розробило нові правила роботи дитсадків після пом'якшення карантину

18-05-2020 15:371951

МОЗ розробило нові правила роботи дитсадків після  пом'якшення карантину

Міністерство охорони здоров'я винесло на громадське обговорення правила роботи дитсадків після пом'якшення карантину.

 

Документ, який містить також тимчасові рекомендації щодо організації зовнішнього незалежного оцінювання, роботи готелів і громадського транспорту, оприлюднили на сайті МОЗ.

Як зазначено у пропозиціях, батьки мають передавати дитину вихователю ще на вулиці. При вході у приміщення дітям мірятимуть температуру, також кожні 4 години.

Якщо температура у дитини буде вища за 37,2 градуса або будуть ознаки респіраторного захворювання, то їй доведеться повернутися додому. Якщо температура підніметься упродовж дня, її ізолюють паралельно повідомивши медиків та батьків.

На вході до установи організовують місце для обробки рук антисептиком.

Планується заборонити використання тканинних рушників, м'яких іграшок, килимів із довгим ворсом, перебування у вуличному взутті всередині приміщень, проведення масових заходів за участю дітей із більш ніж однієї групи та з глядачами.

На період роботи в такому режимі рекомендується надавати пріоритет активностей на відкритому повітрі, а в приміщеннях за можливості тримати дітей на максимальній відстані одне від одного. Вихователям рекомендуватимуть обмежити заняття та ігри, які передбачають безпосередній фізичний контакт між дітьми й персоналом, використання великої кількості додаткового інвентарю, сенсорні заняття та ігри (наприклад, ліплення).

Буде передбачено «адаптивне харчування», щоби мінімізувати кількість дітей, які їдять одночасно або одночасно знаходяться за одним столом.

Дитячий садок повинен забезпечити постійну наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах; дезінфекцію поверхонь і вологе прибирання кожні дві години; регулярне провітрювання приміщень; централізований збір засобів індивідуального захисту й паперових серветок у різні контейнери з кришками й одноразовими пакетами.

Як відомо, Кабінет Міністрів на найближчому засіданні 20 травня, як очікується, ухвалить рішення про відновлення роботи дитячих садків. Можливо, що дитячі садки відкриють тільки в деяких регіонах або ж тільки для окремих категорій населення – зокрема, для дітей медпрацівників, які повинні бути на роботі і яким немає з ким залишити дітей.

Leopolis.news