Київська фірма та її екс-менеджер позмагались за постачання костюмів для львівських студентів-рятувальників

http://leopolis.news/post/21640/kyvska-firma-ta--eks-menedjer-pozmagalys-za-postachannya-kostyumiv-dlya-lvivskyh-studentiv-ryatuvalnykiv

20/05/2020

Обидва конкуренти мають спільних працівників. Про це свідчать подані на інші торги довідки, де вони вказують однакових кравців, технологів та завідувачів виробництва, пишуть «Наші гроші. Львів».

Крім того, у своєму резюме на Work.ua за 2018 рік Андрій Осьмак вказав, що працював у ТОВ «Торнадо» начальником відділу виробництва протягом 2003-2016 років.

Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна фірми «Торнадо» була на 2,6 тис. грн дешевшою – в результаті вона перемогла. При цьому підприємець Андрій Осьмак завантажив на торги лише дві довідки – свідоцтво платника єдиного податку та витяг з відповідного реєстру.

Згідно з поточним договором, компанія «Торнадо» поставить Львівському університетові життєдіяльності 150 комплектів літніх повсякденних костюмів. У один комплект входить куртка з логотипом «Рятувальник» та штани. Сума їхнього замовлення становить 244 тис. грн, тобто один такий костюм придбають за 1,6 тис. грн.

При цьому в інших областях літні повсякденні костюми для рятувальників купують значно дешевше. В основному ціна на них коливається від 840 до 1,4 тис. грн залежно від регіону.

Наприклад, вище професійне училище Львівського державного університету життєдіяльності у Вінниці замовило такі ж костюми у ТОВ «Тезаурус» по 930 грн. Рятувальники Івано-Франківської області замовили їх по 840 грн, Сумської області купили по 936-1010 грн за комплект, Дніпропетровської області – по 960 грн, а от Рівненської області – вже по 1,3 тис. грн.

У Львівській області ціни вищі, аніж в інших областях. Наприклад, 18 державна пожежно-рятувальна частина замовила такі комплекти по 1 380 тис. грн, а 21 пожежно-рятувальна частина придбала їх по 1 320 грн.

Підприємець Андрій Осьмак та компанія «Торнадо» зустрічаються на торгах вже 14 разів, починаючи з 2018 року. Лише протягом травня вони поділили 13 млн грн на закупівлях одягу для поліцейських та рятувальників. В основному на торгах виграє компанія «Торнадо», однак, на відміну від поточної закупівлі, Андрій Осьмак подає на тендери більше документів.

Фірма «Торнадо» працює на ринку з 2001 року, зареєстрована у Києві. Її власниками є Олександр Васильченко та Валерій Коник, яким також належить частина ТОВ «Торнадо Зіз».

Компанія «Торнадо» виробляє та продає спеціальний одяг та взуття для військових, поліцейських та охоронців, а також засоби захисту для працівників підприємств. Протягом 2019-2020 років фірма отримала замовлень на 327 млн грн, вона є постійним постачальником одягу для Міністерства оборони України.

Андрій Осьмак зареєстрований як підприємець 2002 року в Києві. Протягом 2019-2020 років він отримав замовлень на 457 тис. грн.

Leopolis.news