logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Зеленський каже, що жодного кума на посаду він не призначив, а Єрмаку довіряє

20-05-2020 12:061618

Зеленський каже, що жодного кума на посаду він не призначив, а Єрмаку довіряє
Фото: Українська правда

Президент Володимир Зеленський стверджує, що призначає на посади «чистих» людей, яким довіряє.

Про це Зеленський заявив під час великого діалогу з пресою, пише «Українська правда».

Зокрема, Зеленському пригадали його власні слова про «не призначати кумів та військових друзів» на відповідальні посади в державі. На запитання, чому на важливі посади глава держави призначає людей не за професійними якостями, а тих, із ким має дружні стосунки, Зеленський апелював, що жодного кума чи військового друга не призначив.

«Хто такий пан Єрмак? Він не має досвіду як кінопродюсер, хай пробачить мені пан Єрмак. Він завжди був досвідченим юристом. Пан Єрмак має саме ту освіту, яка потрібна голові Офісу (президента – ред.), як мені здається… Бо це інститут міжнародних відносин, міжнародне право… Він не є моїм кумом, я йому довіряю», – сказав Зеленський.

Стосовно генерального прокурора Ірини Венедіктової президент також заявив, що призначив людину «нову» для цієї сфери, але з послужним списком. Зеленський каже, що з Венедіктовою познайомився під час передвиборчої кампанії.

Стосовно інших призначень, як то колишніх «кварталівців» та свого близького друга Івана Баканова – головою СБУ – Зеленський не висловився, зазначивши лише, що  в країні «кадровий голод».

Leopolis.news