logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Леонід Кучма хоче залишити мінські переговори – Зеленський

20-05-2020 13:011206

Леонід Кучма хоче залишити мінські переговори – Зеленський
Фото: Офіс президента

Представник України у тристоронній контактній групі Леонід Кучма звертався до президента Володимира Зеленського  з проханням припинити його участь у ТКГ та передати повноваження Олексію Резнікову.

Про це Зеленський заявив на пресконференції в Києві, повідомляє «Європейська правда».

Зеленський наголосив, що це рішення не ухвалене і станом на зараз Кучма ще лишається керівником ТКГ. Втім, звернення від Кучми надходило.

«Дійсно Леонід Данилович пропонували, щоби ми все передали Резнікову», розповів Зеленський.

За його словами, ця ідея з’явилася після того, як Резніков повноцінно увійшов у мінський процес. Втім, Зеленський попросив Кучму залишитися на цій посаді принаймні на час реформи «мінської групи».

«Я його (Кучму – ред.) попросив (довести до того – ред.), щоби з російської сторони також був оновлений склад, давайте дочекаємося, і потім ви вирішите – якщо ви втомлені за багато років вашої складної праці, то будемо вам дякувати, з шаною і з повагою», заявив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі, екс-президент Леонід Кучма скликає термінове засідання ТКГ через заяву ватажка «ЛНР» про бойову готовність. 

Leopolis.news