В Україні повністю відновили вертикаль санітарних лікарів, працюють 40 лабораторій – Зеленський

http://leopolis.news/post/21668/v-ukrani-povnistyu-vidnovyly-vertykal-sanitarnyh-likariv-pracyuyut-40-laboratoriy--zelenskyy

20/05/2020

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час пресконференції 20 травня, присвяченій підсумкам першого року його каденції, повідомляє Укрінформ.

«Була скорочена вертикаль санітарних лікарів країни... їх не існувало, ми підняли повністю цю вертикаль. Ми підняли цю вертикаль для місцевих влад, підняли лабораторії. Сьогодні працює понад 40 лабораторій», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що для протидії поширенню коронавірусу і забезпечення країни засобами захисту та боротьби з коронавірусною інфекцією до спільної роботи залучався Офіс Президента, МОЗ, Кабмін, губернатори, багато мерів.

Нагадаємо, уряд вирішив ліквідувати Державну санітарно-епідеміологічну службу навесні 2017 року, назвавши її подальше функціонування «недоцільним».

Станом на 20 травня в Україні лабораторно підтверджено 19 230 випадків COVID-19. За добу - 354 нових випадків. Загалом одужало 5955 осіб, 564 летальних випадків.

Leopolis.news