До річниці перепоховання Тараса Шевченка Львівська філармонія представить два унікальні відеозаписи

http://leopolis.news/post/21695/do-richnyci-perepohovannya-tarasa-shevchenka-lvivska-filarmoniya-predstavyt-dva-unikalni-videozapysy

20/05/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської філармонії.

Першою композицією стане симфонія-реквієм «Праведная душе» львівської композиторки Богдани Фроляк. Твір написаний для мішаного хору, солістів та симфонічного оркестру на тексти Тараса Шевченка. У 2017 році за цю композицію, а також хорову кантату «Цвіт» та камерно-вокальний твір «Присниться сон мені» Б. Фроляк отримала престижну державну нагороду – Шевченківську премію.

Друга композиція була написана до 200-річчя із Дня народження поета – це «Страсті за Тарасом» Євгена Станковича.

Цей твір відкривав міжнародний фестиваль «Віртуози» у 2014 році, тому презентація композиції матиме у ці травневі дні подвійне значення, адже вже за кілька днів стартуватимуть 39-ті «Віртуози» у новому форматі онлайн-маратону. У 2020 році вони будуть приурочені 250-річчю Бетховена.

Транслюватимуться записи на вулицю Чайковського та на офіційному YouTube-каналі Львівської національної філармонії 22 та 23 травня відповідно. Трансляція розпочнеться о 18 годині.

Детальну інформацію про подію можна знайти офіційному сайті Львівської національної філармонії. Офіційний YouTube-канал Львівської філармонії.

Leopolis.news