Максим Козицький звітує про роботу за 100 днів

http://leopolis.news/post/21709/maksym-kozyckyy-zvitue-pro-robotu-za-100-dniv

20/05/2020

Про це інформує прес-служба ОДА.

Мешканці будинку по вул. М. Грушевського, 101/1 в м. Дрогобичі отримають нове житло. Держава та Львівська ОДА подбали про тих, хто залишився без даху над головою внаслідок обвалу будинку у Дрогобичі. Для усіх постраждалих сімей буде закуплено 59 квартир. На рахунки Дрогобицької міськради вже надійшло 30 млн. гривень для придбання 44 квартир.

Львівщина одна з найперших в межах програми «Велике будівництво» розпочала ремонтні роботи на автомобільних дорогах.  На сьогодні завершено роботи на 23 об’єктах та на 45 роботи тривають.

На Львівщині, в межах реалізації проєкту Президента України “Велике будівництво”, будується 5 спортивних об`єктів. А саме: реконструкція спортивного ядра та трибун стадіону Буської ДЮСШ в м. Буськ, влаштування спортивного покриття бігових доріжок і секторів та благоустрій прилеглої території Львівського державного університету фізичної культури за адресою у м. Львові, реконструкція з влаштуванням мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту з встановленням тентового накриття КЗ ЛОР "Львівське училище фізичної культури", реконструкція існуючого спортивного майданчика у мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту КЗ ЛОР «Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут, реконструкція спортивного комплексу «Шахтар» в м. Червонограді Львівської області: загальна кошторисна вартість становить 18765,55 тис грн.

На Львівщині з’явиться 18 нових спортивних майданчиків. В межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини, яку реалізує ЛОДА, розпочалось будівництво 18 спортивних майданчиків (13 з штучним (трав`яним) покриттям та 5 з наливним) та модернізація 3 стадіонів. Загальна сума на реалізацію інфраструктурного напрямку програми цього року передбачає рекордні 27 млн. грн.

Найстаріше підприємство Галичини ДП “Дрогобицька солеварня” не пішло з молотка. Зараз ЛОДА, спільно з громадськими та експертними колами Дрогобича та Львова, працює над доопрацюванням концепції розвитку солеварні, як культурного і туристичного об’єкта регіону.

Штрафи за підпали сухої трави ВРУ збільшила у кілька разів. Львівська ОДА неодноразово подавала відповідні правки для протидії підпалам не один раз. У березні 2020 року скерував Уряду понад 50 пропозицій змін. Окрім того, щоб протидіяти пожежам в екосистемах Львівська ОДА ініціювала створення мобільних груп з представників Держекоінспекції, поліції, ДСНС, місцевих органів влади, а також громадських активістів.


 Розроблено один з перших в Україні проєкт Регіонального плану управління відходами у Львівській області до 2030 року. Він дає змогу визначити правильні моделі поводження з відходами, побачити пріоритетні напрями роботи для покращення ситуації у цьому напрямі, скерувати зусилля обласної та місцевих рад для рекультивації частини полігонів і правильного, сучасного облаштування  тих, які мають залишитися в області. Допоможе зрушити з місця питання побудови сміттєпереробних заводів.

Для сільських амбулаторій Львівщини придбали ще 159 службових автомобілів. Компанія-постачальник ТОВ “Галич-Моторс”, вже після того, як її визнали переможцем тендеру, знизила ціну на понад мільйон гривень.

 Кабмін виділив понад 26 мільйонів для перенесення водогону Гірне-Дрогобич. 15 березня Біля Стебника утворилося чергове карстове провалля (причина такого геологічного явища — підтоплення «агресивними» водами, які заповнюють порожні камери руднику). Водогін, а також електромережі та дорогу, буде перенесено за межі небезпечної зони.


 Закуплено 54 нових "школяриків". 44 з них вже отримали дітлахи Львівщини. Усі автобуси придбані за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету (45%), обласного бюджету (25%) коштів громад (30%). Новий транспортний засіб використовуватимуть не лише для щоденного довезення дітей до школи. Ним учні також зможуть виїжджати на екскурсії та в інші населені пункти для участі у змаганнях, конкурсах та олімпіадах.

 Запущено новий електронний сервіс реєстрації дітей у чергу до закладів дошкільної освіти Львівської області – «е-Садок».  Новий сервіс максимально автоматизований, а алгоритми його роботи не дозволить втручання людини у процес формування черг.

 Львівська ОДА долучилися до розробки та наповнення електронної платформи STOP COVID-19. Спільна протидія поширенню вірусу у Львівській області». Сайт допоміг скоординувати потреби лікарень, які працюють з хворим на COVID-19, залучити бізнесменів, підприємців, депутатів усіх рівнів, меценатів до збору коштів для закупівлі засобів індивідуального захисту та іншого медичного обладнання.


 Створено карту корона вірусу. У співпраці із Lviv IT Cluster та N-iX розробили карту області, яка в онлайн режимі у розрізі місцевості показує поширення коронавірусу у області – демонструє, з яких районів пацієнти із підтвердженим діагнозом. 


 Масове тестування мешканців Львівщини. Експрес-тести, з ініціативи ЛОДА у співпраці з Lviv IT Cluster, проводять для мешканців Львівщини, які повернулись в Україну упродовж двох останніх тижнів, а також тим, хто контактував із хворими на коронавірус. Наразі мобільні бригади протестували вже понад 20 тисяч осіб.


 Запровадження програми страхування медиків. Львівська область першою в Україні застрахувала медичних працівників, які захворіли на коронавірусну хворобу.
 300% оклад медичним працівникам. Львівська область увійшла в трійку лідерів областей з виплат 300% заробітної плати за березень медикам, які борються з COVID-19.

На Львівщині з’являться 43 нові амбулаторії. Завершені роботи і отримано декларації на введення в експлуатацію на 17 амбулаторій, 26 об’єктів передбачено ввести в експлуатацію в ІІ-му півріччі поточного року.


Сонячна енергетика. В 2020 році введено в експлуатацію 5 промислових СЕС, потужністю понад 3,9 МВт. Окрім того, за 4 місяці 2020 року введено в експлуатацію 73 сонячних установок приватних домогосподарств, потужністю 1,3 МВт.