logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Цього літа лави ЗСУ поповнять 500 офіцерів запасу

21-05-2020 10:231269

Цього літа лави ЗСУ поповнять 500 офіцерів запасу
Фото: Генштаб ЗСУ

Міністром оборони України підписано наказ від 19 травня 2020 року № 157 «Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу в червні – липні 2020 року».

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Відповідно до наказу, за 16 військово-обліковими спеціальностями підлягатиме призову 500 офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та не проходили військову службу.

Офіцерів буде призначено на посади слухачів курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти для проходження обов’язкової підготовки протягом трьох місяців.

Підготовку призваних офіцерів на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації планується розпочати з 2 липня 2020 року.

Метою призову офіцерів є набуття ними практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни, накопичення військово-навченого ресурсу в запасі після їх звільнення, підвищення рівня укомплектованості Збройних Сил України офіцерським складом.

Після завершення підготовки передбачається призначення офіцерів на посади до військових частин Збройних Сил України.

До участі в операції об’єднаних сил призвані офіцери залучатись не будуть. Залучення їх до проведення Операції об'єднаних сил можливо лише у добровільному порядку після укладання ними контракту про проходження військової служби.

На офіцерів, яких буде призвано, розповсюджується весь пакет соціальних пільг та гарантій військовослужбовців за контрактом.

Також за ними зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Leopolis.news