Підозри у справі Шеремета відкоригували: змінили мотиви та додали невідомих

http://leopolis.news/post/21783/pidozry-u-spravi-sheremeta-vidkoryguvaly-zminyly-motyvy-ta-dodaly-nevidomyh

21/05/2020

 

Про це інформує «Українська правда» із посиланням на адвоката підозрюваної Юлії Кузьменко Тараса Безпалого.

Раніше поліція вважала організатором злочину музиканта Андрія Антоненка. Тепер він, як і лікар Юлія Кузьменко, за версією слідства, є виконавцями, військова медсестра Яна Дугарь – пособником.

Змінився також ймовірний мотив вбивства. Раніше правоохоронці говорили, що Антоненко «захопився ультранаціоналістичними ідеями» та «культивав величність арійської раси». Тепер поліція вважає, що невстановлені організатори діяли з особистих мотивів і «вирішили створити в суспільстві вкрай резонансну подію» для провокації акцій протесту.

У свою чергу, як стверджує слідство, мотиви підозрюваних нібито полягали в тому, що вони підтримували ідеї створення цієї резонасної події.

Згідно з уточненою версією, Кузьменко лише підкладала вибухівку під автомобіль журналіста, але не активувала її, як йшлось раніше.

Крім того, у справі фігурують «невстановлені особи», які нібито забезпечили підозрюваних вибухівкою.

Також до підозр додали дві нові статті: про знищення майна (автомобіля, на якому їхав Шеремет) та незаконному поводжені зі зброєю (вибухівкою, яку підклали під авто).

Як відомо, один із керівників «Української правди» Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь. 

За версією слідства, Дугарь фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто разом із Антоненком, який також фігурує як організатор.

Суд арештував Кузьменко та Антоненка. Дугарь відправили спочатку під цілодобовий, а потім під нічний домашній арешт.

Поліція називала мотивом вбивства дестабілізацію ситуації в Україні, однак офіційно в матеріалах справи зазначено, що фігуранти захопились «ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси», намагались вбивством привернути увагу до своїх поглядів.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Не вірять у їх причетність більшість волонтерів та журналістів.

Leopolis.news