logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Юлія Тимошенко: У вишиванці і думається інакше

21-05-2020 19:341682

Юлія Тимошенко: У вишиванці і думається інакше

Був у нашій країні час, коли вдягання вишиванки було громадянським вчинком, сповненим ризику. За це могли заарештувати або внести до списку «неблагонадійних».

 

Про це йдеться у дописі Голови партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко, який вона розмістила на своїй сторінці у Facebook, з нагоди Дня української вишиванки.

«Були й такі часи, коли вишиванку вдягали, щоб отримати посаду чи зробити політичну кар’єру. Вишиванка пережила і скрутні часи, і дні позірної популярності. Бо це – справжня, реальна цінність. Поза часом, поза кон’юнктурою. Це – чиста краса, чиста енергетика й сила Українського Серця, Українського Духу…» – нагадала Юлія Тимошенко.

Водночас політик поділилася, що вдягаючи вишиту сорочку, їй і думається інакше, і відчуття зовсім не такі, як завжди.

«Можливо, це якась метафізика, але мені по-іншому мислиться, коли я вдягаю вишиту сорочку. Та й сама я, здається, трохи інша… Це дуже сильне відчуття, яке важко пояснити словами…», – додала Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила, що українська вишиванка надає впевненості в тому, що всі негаразди та непрості часи вдасться подолати.

«Сьогодні я вдягаю вишиванку і знаю, що ми переживемо й здолаємо будь-яку скруту, будь-яку пандемію, будь-які негаразди… Так вона дає мені відчувати життя… Сорочку мати вишила мені… Червоне – то любов, а чорне – то журба… Дуже хочу, щоб у нашому з вами житті було значно більше любові, значно більше щастя… Хай так буде! Зі святом всіх небайдужих!» – наголосила Юлія Тимошенко.