Роман Грицевич: Коли людині важко, тоді вона переважно звертається до молитви і до Бога

http://leopolis.news/post/21787/roman-grycevych-koly-lyudyni-vajko-todi-vona-perevajno-zvertaetsya-do-molytvy-i-do-boga

21/05/2020

Учасники прес-конференції розповіли про те, як відбуватиметься адаптивний вихід із карантину і що на нього впливає. Окрім того, на прес-конференції публічно підняли питання карантин і церква, аби дати тлумачення цих положень, які натепер існують в нашій державі.

Тему, зініційовану депутатом ЛМР, Заслуженим лікарем України,  Головою клубу української греко-католицької інтелігенції Романом Грицевичем, підтримали професори Львівського національного медуніверситету імені Данила Галицького Валентина Чоп’як і Андрій Базилевич.

Зокрема, професорка, завідувачка кафедри клінічної імунології та алергології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Валентина Чоп’як зазначила, що крім викликів, які створив цей вірус щодо нашої імунної системи, досить серйозне виснаження імунної системи створює також панічний стрес, в якому ми перебуваємо третій місяць поспіль.

«За міжнародними дослідженнями, проведеними ще у 2006 році, серед факторів, що відновлюють роботу імунної системи, на першому місці сон, на другому – релігійність. Потім уже інші фактори - якість води, дозована фізична навантаженість, здорова їжа, якість повітря. Один із факторів, які зможе відновити імунну систему, зняти стрес, є молитва. Тому ми, як медичні працівники, підтримуємо можливість людей бути біля церкви, що дозволить значною мірою зняти психологічний стрес, який присутній зараз серед нас», - зазначила імунологиня.

Президент Світової федерації українських лікарських товариств, професор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Андрій Базилевич відзначив, що ми увійшли в адаптивний період виходу з карантину, з якого ми повинні виходити розумно. Андрій Базилевич наголосив ще на важливому моменті, який може відіграти церква:

«Якщо священники під час Служби Божої будуть говорити вірянам, як вони повинні себе вести, яких правил їм слід дотримуватися, як спілкуватися, як запобігати, чим потрібно користуватися, такими інструментами захисту віряни потім будуть володіти у повсякденному житті і передавати далі у свої родини».

Депутат ЛМР, Заслужений лікар України,  Голова клубу української греко-католицької інтелігенції Роман Грицевич зазначив: «Коли людині важко, у неї є проблеми, тоді вона переважно звертається до молитви і до Бога. Зараз якраз і той особливий період, коли  потрібно вірити у молитву. Адже, як говорив наш Митрополит Андрей Шептицький, немає іншої дороги до спасіння, як терпеливість, витривалість, лагідність у сповненні щоденних обов'язків».

Публікацію підготовлено депутатами фракції партії БПП "Солідарність" в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.