Держава мусить підтримати аграріїв, які постраждали від засухи – Крулько

http://leopolis.news/post/21811/derjava-musyt-pidtrymaty-agrariv-yaki-postrajdaly-vid-zasuhy--krulko

22/05/2020

Коментуючи законопроєкт, заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Іван Крулько наголосив, що наразі фермери потребують невідкладної фінансової допомоги держави, бо багато хто з них опинився на межі банкрутства через посуху та неможливість реалізувати вирощену агропродукцію на базарах через карантинні обмеження.

«Держава має підтримати фермерів, у яких, за даними Мінекономрозвитку, через брак опадів загинуло 385 000 гектарів посівів. Деякі з фермерів, особливо на Одещині, уже втратили від 50 до 100% посівів озимих через посуху і ще матимуть втрати ярих зернових. Не кажучи вже про те, що фермери не змогли реалізувати урожай ранніх овочів через карантинні заходи й зазнали колосальних збитків», – зазначив народний депутат.

Іван Крулько зауважив, що для багатьох фермерів відсутність підтримки держави означатиме, що їхні підприємства збанкрутують, і вони більше ніколи не зможуть відновити свою діяльність. Надання ж допомоги, переконаний політик, збереже робочі місця, працюючі підприємства і дасть людям надію на відновлення та розвиток діяльності.

«На початку травня складна фінансова ситуація, борги та втрата 100% врожаю внаслідок посухи довели фермера із села Шевченкове, що на Одещині, до відчаю. Він не отримав жодної відповіді від органів влади щодо отримання компенсації й наклав на себе руки. Вчасна відповідь і допомога держави зберегли б життя людині та підприємству і робочі місця на селі. Тому мусимо зробити все можливе, аби підтримати аграріїв у непростий час», – наголосив Іван Крулько.

Leopolis.news