logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Бойовики ховають танки та артилерію поблизу житлових кварталів на Донбасі – ОБСЄ

22-05-2020 13:50991

Бойовики ховають танки та артилерію поблизу житлових кварталів на Донбасі – ОБСЄ
Фото: UkrMedia

Бойовики на Донбасі порушують домовленості щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Окупанти розміщують важку техніку та артилерію у житлових кварталах. 

Про це йдеться у світі ОБСЄ, передає УНН.

Так, за даними звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, опублікованого 20 травня, під час спостережного польоту безпілотного літального апарату Місії на непідконтрольних урядові України територіях, 15 травня на полігоні поблизу населеного пункту Новоселівка Донецької області було зафіксовано п’ять танків Т-72 та три 122 мм самохідні гаубиці 2С1 «Гвоздика». Вже 17 травня неподалік житлових будинків у селищі Комісарівка Луганської області було помічено шість гаубиць 2С1 «Гвоздика».

 

«16 травня на ділянці розведення в районі Золотого було виявлено 20 протитанкових мін (ТМ-62), оцінених як частина більшого мінного поля із близько 500 протитанкових мін збройних формувань», - йдеться у звіті.

Також були зафіксовані й знаки, що попереджають про мінну небезпеку.

Подібний факт порушення існуючих домовленостей стався й поблизу ділянки розведення у районі населеного пункту Петрівське, де було помічено 76 протитанкових мін.

Нагадаємо, що минулого тижня з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону до окупаційних підрозділів прибула військова техніка, зокрема більше десяти танків.

Leopolis.news