«Батьківщина» ініціює створення ТСК щодо розслідування фактів корупції в ДАБІ

http://leopolis.news/post/21864/batkivshchyna-iniciyue-stvorennya-tsk-shchodo-rozsliduvannya-faktiv-korupci-v-dabi

22/05/2020

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Андрій Пузійчук під час наради з представниками галузі у Кабінеті Міністрів, повідомляє офіційний сайт ВО «Батьківщина».

«Про факти корупції у ДАБІ багато сказано, написано, проведено журналістських розслідувань, але ніяких позитивних змін не відбувається. Стає тільки гірше: блокуються прийняття об’єктів в експлуатацію, не видаються дозволи на будівництво. Якщо раніше проблеми були у приватного бізнесу, то зараз їх мають державні та комунальні підприємства, об’єднані територіальні громади. Зловживання в ДАБІ настільки масштабні та системні, що про них і забудовники, і представники органів місцевого самоврядування, і активісти заявляють відкрито та прямо на усіх рівнях», – обурився народний депутат.

Андрій Пузійчук наголосив, що ініційована ним ТСК проведе ґрунтовне та всебічне розслідування фактів корупції в органах ДАБІ, винні будуть притягнуті до відповідальності, а галузь зможе працювати та розвиватися, створюючи нові робочі місця та наповнюючи бюджети.

«Ніхто мовчати більше не збирається! Час це зрозуміти і працівникам ДАБІ, які перетворили державний орган на джерело власного збагачення. Зовсім скоро їм доведеться відповісти за це, суспільство не буде терпіти! Я вніс пропозицію про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування фактів корупції в інспекції. Щиро дякую колегам депутатам, прем’єр-міністру, що підтримали мою ініціативу. Сьогодні звернувся до депутатських фракцій та груп, аби вони визначилися зі своїми представниками, які ввійдуть до складу ТСК», – зазначив Андрій Пузійчук.

Leopolis.news