logo
17/04
2 ...

Депутати Самбірської райради відзначили День Героїв, провівши виїзну сесію у с. Сприня

23-05-2020 15:13850

Депутати Самбірської райради відзначили День Героїв, провівши виїзну сесію у с. Сприня
Фото: Миколи Сенейка

Учора, 22 травня, депутати Самбірської районної ради провели позачергову виїзну сесію.

 

Засідання місцевого парламенту відбулось в історичному для України місці – в с. Сприня біля пам’ятника засновникам Української Головної Визвольної Ради (УГВР), повідомив кореспондент Leopolis.news.

В рамках позачергового пленарного засідання райради його учасники на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені президента УГВР Кирила Осьмака відзначили День героїв. До підніжжя пам’ятника дужим месникам депутати поклали квіти, а о. Ігор Поливка відслужив поминальну молитву за патріотів України, котрі у важких умовах більшовицької окупації не складали зброї перед окупантом.

«Сьогодні спадкоємці повстанців на сході захищають незалежність та територіальну цілісність держави від того самого московського загарбника, кладуть свої молоді життя за нашу волю», – зазначив голова райради Віталій Кімак.

На розгляд депутатів було винесено кілька актуальних для Самбірщини питань, від вирішення яких залежала подальша життєдіяльність окремих структур. Зокрема, це стосувалось нового районного соціального центру «Рідний дім», який заплановано відкрити 1 червня. Щоб так сталось, належало колективу допомогти коштами. В результаті фінансового перерозподілу в бюджеті «знайшли» для нього 571 тисячу гривень.

Критичну ситуацію переживає колектив районної лікарні «Хоспіс». На паліативну медичну допомогу Національна служба здоров’я України фінансує лише 10 відсотків від її річної потреби. Депутати з місцевих резервів зуміли частково погасити борги по зарплаті, інших видатках. Однак це не надійна допомога лікувальному закладу. Тому депутати прийняли низку звернень до центральних органів влади України. Районнарада, зокрема, заступилась за колектив лікарні «Хоспіс» та просить Кабмін, МОЗ звернутиувагу й відрегулювати тарифи на медичні паліативні послуги.

У свою чергу депутатська фракція партії «Європейська солідарність» ініціювала звернення до влади Києва стосовно матеріальної підтримки медиків, які працюють з хворими на корона вірусну інфекцію. Серйозне занепокоєння спричинило намагання ВРУ узаконити в державі подвійне громадянство, що, вважають, неприпустиме в умовах реальної війни.

Обранці Самбірщини від фракції «Свобода» також ініціювали звернення до Києва щодо плачевного стану в медицині загалом. Поза увагою вони не залишили необхідністьдотримання гендерної рівності.

Відповідні рішення прийняті з інших питань порядку денного.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news