logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Ватикан проведе рік екології

24-05-2020 12:263592

Ватикан проведе рік екології

Ватикан оголосив Рік екології, який буде приурочений до 5-річчя виходу енцикліки Папи Франциска «Laudato si '», присвяченій «охороні спільного дому» - навколишнього середовища.

 

Як повідомили у ватиканській дікастерії з цілісного розвитку людини, Рік екології офіційно розпочнеться 24 травня. В його програму включено цілу низку заходів і інших ініціатив, спрямованих на просування екологічної свідомості, інформує «Благовест-інфо». 

«Ми сподіваємося, що ювілейний рік і наступне десятиліття стануть часом благодаті Божої, справжнім досвідом кайроса (дії Бога в часі, що закликає до дії людини), «ювілейним» періодом для Землі, людства і всього творіння Божого», – заявили в дікастерії.

Тиждень «Laudato si '», який проходив з 16 по 24 травня, включав низку семінарів і зустрічей, які - в зв'язку з пандемією коронавирусу - проходили в більш скромному форматі, ніж передбачалося спочатку. Проте організатори переконані, що екологічна енцикліка Аргентинського Папи може і повинна стати «моральним і духовним компасом», який дасть вірний орієнтир на шляху до більш гуманного, мирного і сталого світу.

24 травня, у день 5-річчя публікації енцикліки, опівдні за місцевим часом, у всьому світі буде прочитана спеціальна молитва за Землю і людство.

У червні Ватикан представить підготовлений кількома дікастеріями текст, в якому містяться конкретні вказівки щодо застосування принципів «Laudato si '» у різних ділянках церковного життя.

З 1 по 4 жовтня заплановано «Час творіння» - період, у ході якого християни всього світу покликані піднести хвалу Богу і Його творінню.

Також запроваджено нову щорічну премія «Laudato si '», знято документальний фільм по енцикліці, оголошений конкурс «Читати Біблію», який пройде в соціальних мережах.

В 2021 році дікастерія дасть старт семирічній програмі, у рамках якої сім'ї, єпархії, школи і університети присвятять себе роботі над інтегральної екологією у світі енцикліки «Laudato si '».

У січні 2021 року в рамках всесвітнього економічного форуму в Давосі Ватикан проведе круглий стіл з екології.

Нарешті, в програмі Року екології - зустріч релігійних лідерів присвячених екології. Вона запланована на весну наступного року.

Рік завершиться науковою конференцією, музичним концертом і врученням перших премій «Laudato si '», лауреатами яких стануть люди, які зробили значний внесок у захист «спільного дому». 

Leopolis.news