logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

СБУ порушила справи щодо шести компаній за неякісні засоби захисту для медиків

25-05-2020 15:50630

СБУ порушила справи щодо шести компаній за неякісні засоби захисту для медиків

Президент України Володимир Зеленський триматиме на особистому контролі закупівлі засобів індивідуального захисту, які здійснюватиме Міністерство охорони здоров’я.

Про це йшлося на традиційній селекторній нараді щодо протидії поширенню корона вірусу, інформує прес-служба глави держави.

Зеленський не погодився з тим, що українські лікарні наразі забезпечені всім необхідним у достатній кількості: «Ми отримуємо сигнали, що не все є в лікарнях. Попри цифру уряду, що начебто медзаклади забезпечені на 70%, деяких засобів там немає. Якщо антисептиком медики забезпечені на 600%, то одноразових халатів є лише 16%, а одноразових захисних окулярів і щитків – взагалі 4%, костюмів біозахисту – 51%. Отже, лікарні не забезпечені. Щоб говорити про 70% забезпеченості, нам треба мати всіх товарів по 70%».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що уряд поставив собі завдання забезпечити тримісячний запас засобів захисту для медиків. У пріоритеті будуть ті постачальники, які зможуть поставити медзасоби найближчим часом.

Служба безпеки України повідомила, що розпочато кримінальні провадження проти шести компаній, які здійснювали несумлінні закупівлі. Серед іншого – не постачали товари після отримання грошей, демонстрували погану якість тощо.

Як повідомляли, кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабний продаж несертифікованих біодобавок через інтернет та розгалужену мережу кол-центрів. Продавці робили акцент саме на властивостях препаратів, які нібито посилюють захисні можливості організму від коронавірусу.

Leopolis.news