В Італії з'явився «податок на COVID-19»: деталі

http://leopolis.news/post/21968/v-itali-zyavyvsya-podatok-na-covid-19-detali

25/05/2020

Як пише сайт "Сьогодні" з посиланням на італійські ЗМІ, підприємці в Італії ввели своєрідний «податок на коронавірус», щоб покрити вимушені витрати, які вони несуть через карантинні заходи.

За інформацією італійської асоціації захисту прав споживачів Codacons, у багатьох кафе і барах різко зросла вартість кави – в середньому на 10-20%. Зокрема, в Мілані чашку еспресо тепер продають за 2 євро, а в інших містах ця ціна становить від 1,2 до 1,7 євро.

Крім того, в салонах краси стали вписувати від 2 до 4 євро «за COVID». Ці гроші нібито йдуть на необхідну дезінфекцію приміщення і підтримання підвищених санітарних вимог.

«Ми також зафіксували випадки, коли салони краси зобов'язують клієнтів купувати одноразові комплекти з фартуха і капців «скромною вартістю» в 10 євро. Тим, хто відмовляється оплачувати "податок" і не купує комплект, відмовляють у послугах», – повідомив глава Codacons Карло Рієнці.

За його словами, чимало італійців поскаржилися в його асоціацію на те, що тепер їм доводиться платити від 5 до 10 разів більше за послуги, аніж до пандемії.

Рієнці назвав це шахрайством і спекуляцією і заявив, що його асоціація вже звернулася до податкової міліції та Антимонопольного управління через недобросовісних підприємців.

Станом на 25 травня в Італії зареєстрували 229,8 тис. випадків інфікування коронавірусом. При цьому 140,5 тис. осіб вже вилікувалися, а кількість жертв епідемії досягає 32,7 тис.

Попри це, з 3 червня Рим вирішив зняти всі обмеження на в'їзд і виїзд з країни.

Leopolis.news