logo
28/03
2 ...

«Передова»: «Укрпошта» випустить поштову марку присвячену медикам та військовим

26-05-2020 13:28893

«Передова»: «Укрпошта» випустить поштову марку присвячену медикам та військовим
Фото: ukrposhta.ua

Національний поштовий оператор 29 травня вводить в обіг поштову марку «Передова». Поштовий випуск присвячений найактуальнішій проблемі людства сьогодні – боротьбі з коронавірусом.

Про це йдеться на сайті «Укрпошти».

«Під час пандемії Україна опинилася в надскладній ситуації. Адже поруч із боротьбою за здоров’я та життя людей, триває війна за незалежність і територіальну цілісність України. Країну одночасно пронизують дві війни: одна з них – на Сході України, а друга – із Covid-19.Ця марка є знаком вдячності тисячам медиків і військових, а в їх героїчних образах і представникам інших професій – пожежникам, водіям, продавцям, поштарям та багатьом іншим за відданість, сміливість та професіоналізм», - зазначили у відомстві.

Для ескізу поштової марки було використано роботу відомого харківського художника-ілюстратора Нікіти Тітова «Передова».

Урочиста церемонія спецпогашення поштової марки відбудеться 29 травня о 12:30 у Києві біля центрального входу до головного відділення поштового зв'язку міста Києва (Головпоштамт) за адресою: вул. Хрещатик, 22. У заході візьмуть участь ветерани АТО/ООС, працівники медичної галузі, міністр інфраструктури України Владислав Криклій та генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Тираж поштової марки – 140 000 примірників, вартість – 9 грн. До поштової марки випущено конверт «Перший день» та виготовлено штемпель спецпогашення.

Leopolis.news