logo
25/04
24/04
2 ...

Боротьба з COVID-19: в Україні створили Антикорупційну карту коронавірусних закупівель

26-05-2020 13:50612

Боротьба з COVID-19: в Україні створили Антикорупційну карту коронавірусних закупівель
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Громадська організація «Антикорупційний штаб» створила карту коронавірусних закупівель, на якій можна перевірити наявність всіх необхідних медичних засобів у будь-якому медичному закладі України.

 

Про це повідомляє Громадське.

«На просторах інтернету можна знайти безліч історій про платне лікування від коронавірусу. Для уникнення таких ситуацій… було розроблено Антикорупційну карту коронавірусних закупівель… Тому коли лікарі стверджують, що в медичному закладі немає, до прикладу, масок або ліків і треба купляти їх своїм коштом — кожен може зайти на карту та перевірити вірогідність цієї інформації», — йдеться у повідомленні «Антикорупційного штабу».

Розробники карти кажуть, що хочуть зробити процес закупівель медичних масок, рукавичок, апаратів ШВЛ максимально прозорим. Вона охоплює всю Україну, буде оновлюватися в режимі реального часу, а також має форму зворотного зв’язку для скарг.

Антикорупційна карта дасть змогу:

  • дізнатися, що і на яку суму закуповувала лікарня;
  • перевірити наявність тих чи інших медикаментів чи медичних засобів;
  • залишити скаргу щодо неправдивості інформації.

Так, найбільше коштів на закупівлі витратили у: Київській області — понад 1,16 млрд грн, в Одеській — 271 млн грн та Львівській і Дніпровській областях — понад 230 млн грн (дані Prozorro).

Найменше закупили Кіровоградська та Івано-Франківська область — 21,6 і 32,5 млн грн відповідно (дані станом на 25 травня).

«Антикорупційний штаб» — громадська організація, створена у 2014 році. Вона розробляє цифрові інструменти для підвищення спроможності громадян контролювати прозорість та ефективність роботи органів місцевої влади. Проєкт фінансується за підтримки міжнародного фонду «Відродження».

Leopolis.news