logo
23/04
22/04
2 ...

На Львівщині на ділянці дороги Крижова-Городок облаштовують транспортне кільце (ФОТО)

27-05-2020 20:001885

На Львівщині на ділянці дороги Крижова-Городок облаштовують транспортне кільце (ФОТО)
Фото: Служба автомобільних доріг у Львівській області

У рамках реконструкції автомобільної дороги Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка на ділянці Крижова – Городок на пересіченні з автомобільною дорогою Н-13 Львів – Самбір – Ужгород влаштовують транспортну розв’язку кільцевого типу.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Львівській області.

«Вважається, що на відремонтованій дорозі Т-14-25 суттєво збільшиться інтенсивність руху транспорту і це призведе до утворення заторів на перехресті доріг. Адже, значне зниження пропускної здатності та безпеки руху на автомобільних дорогах виникає в зоні перетинів транспортних потоків, де відбувається зміна напрямку руху», – розповів керівник Служби автодоріг Львівщини Олег Береза.

Для підвищення пропускної здатності «жвавих» перехресть, нині все частіше застосовується переобладнання їх у розв’язки з круговим рухом. Збільшення пропускної здатності перетину за допомогою кільцевої розв’язки на одному рівні пояснюється перетворенням руху потоків перетину і повороту (з очікуванням і перешкодами руху потоків інших напрямків) у сповільнений круговий рух. Не дивлячись на те, що кругова траєкторія знижує швидкість руху, загальна тривалість проїзду через перехрестя скорочується, плавність руху забезпечується, оскільки необхідність повної зупинки транспортних засобів виникає досить рідко.

Крім збільшення пропускної здатності, кільцева розв’язка дозволить значно підвищити рівень безпеки дорожнього руху.

Наразі на ділянці проведення ремонтно-будівельних робіт влаштовуємо поширення проїзної частини.

Зазначені роботи виконує підрядна організація ТОВ «Автомагістраль – Південь» в рамках реалізації Державного інвестиційного проекту «Покращення стану автомобільних доріг загального користування у Львівській області» на замовлення Служби автомобільних доріг Львівщини.

Leopolis.news