logo
28/03
27/03
2 ...

На Львівщині обговорюють стратегію розвитку громадянського суспільства

28-05-2020 17:10747

На Львівщині обговорюють стратегію розвитку громадянського суспільства
Фото: Львівська ОДА

Представники інститутів громадянського суспільства, експертного середовища за участі Секретаріату Кабінету Міністрів України сьогодні напрацьовують пропозиції до Плану заходів щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2016-2020 роки у Львівській області на 2020 рік.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

Зустріч відбувається на онлайн-платформі ZOOM за інноваційною методикою Civil Lab.

«Сьогодні громадські організації є невід’ємною частиною нашого суспільства та держави. Ми спільно працюємо у сферах науки, політики, розвитку лідерства, благодійності, культури і мистецтва та багатьох інших. Також в теперішній час спільними зусиллями небайдужих громадян, волонтерів та влади кожного дня ми боремося з поширенням пандемії COVID-19 та надаємо допомогу нашим лікарям. Водночас, реалізовуючи в життя різні проєкти та задуми, громадські організації сприяють залученню молоді до розвитку громадянського суспільства, неформального та діючого, який розбудовує нашу країну зсередини», - наголосив під час онлайн-зустрічі перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик.

Щороку Львівська обласна державна адміністрація формує План заходів щодо реалізації Стратегії. Цьогоріч процес формування Плану проходитиме в інноваційному форматі, що сприятиме напрацюванню більш якісного, реалістичного, збалансованого Плану заходів, який відповідатиме принципам і напрямам Стратегії.

«Для Ради Європи подібні заходи завжди дуже важливі, і ми раді бути частинкою цього процесу. Ми давно працюємо в секторі сприяння діалогу між владою і представниками громадянського суспільства. Напрацювання ефективних механізмів діалогу між всіма сторонами має сприяти розвитку громадянського суспільства. Аналіз реалізації виконання заходів Стратегії показав нам, де є проблемні точки і на чому зосередити увагу. Досвід багатьох розвинених країн свідчить, що діалог між органами влади та громадянським суспільством зможе сприяти забезпеченню ефективної імплементації напрацьованих заходів», - акцентувала заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

Одними із завдань Стратегії є налагодження ефективної взаємодії громадськості з органами державної влади, органами місцевого самоврядування на засадах партнерства та створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства. Реалізацію Стратегії здійснюватимуть для стимулювання участі активної молоді в соціально-економічному розвитку країни, створення сприятливих умов для міжсекторальної співпраці тощо.

«Важливі питання Національної стратегії мусять мати ефективні інструменти. Роль громадянського суспільства в контексті пандемії зараз переосмислюється. Досвід Революції Гідності важливий для сучасного розуміння ефективних механізмів реалізації Національної стратегії», - зазначила керівниця Західноукраїнського представництва МФ «Відродження» Оксана Дащаківська.

Civil Lab проводиться в межах реалізації проєкту Офісу Ради Європи в Україні «Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» у партнерстві з громадською спілкою «Київська громадська платформа неурядових організацій» і департаментом внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації.

Leopolis.news