logo
28/03
27/03
2 ...

Понад 130 мешканців Львова отримуватимуть допомогу від міста у зв’язку з коронавірусом

28-05-2020 17:471183

Понад 130 мешканців Львова отримуватимуть допомогу від міста у зв’язку з коронавірусом
Фото: Роман Балук

Сесія Львівської міської ради ухвалила рішення про підтримку окремих категорій населення, найбільш уразливих до наслідків поширення вірусної інфекції COVID-19 у Львові.

Таке рішення депутати ухвалили під час засідання сесії сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Цим рішенням депутати дозволили встановити виплату щомісячної адресної грошової допомоги на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для основних соціальних і демографічних груп населення непрацездатним членам сімей: осіб, які загинули (пропали безвісти), померли внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, заходах із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях; осіб, які загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності; Героїв Небесної Сотні.

У пояснювальній записці написано, що на сьогодні у Львові перебувають на обліку 240 осіб, яким встановлено статус «член сім’ї загиблого» з них дорослі – 139 осіб. Матимуть право на виплату щомісячної адресної грошової допомоги – 53 дорослих непрацездатних особи, та 84 особи – діти (у тому числі до досягнення ними 23 років за умови їх навчання). Приблизна потреба в коштах для виплати грошової допомоги за сім місяців поточного року становитиме майже 3,94 млн грн.

Відповідно до цієї ухвали діти до шести років щомісяця отримуватимуть 3558 грн, діти від 6 до 18 років – 4436 грн, діти до 23 років, які навчаються – 4204 грн, а непрацездатні родичі учасників програми – 3276 грн.

Leopolis.news