logo
19/04
18/04
2 ...

В Україні планують створити Міністерство з питань оборонно-промислової політики

28-05-2020 20:251019

В Україні планують створити Міністерство з питань оборонно-промислової політики
Фото: Укрінформ

В Україні в рамках реформування оборонно-промислового комплексу створять профільне міністерство, яке відповідатиме за формування і реалізацію державної військово-промислової політики.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов, передає пресслужба відомства.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів нараду щодо актуальних питань розвитку оборонно-промислового комплексу.

У нараді взяли участь заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді, заступник Керівника Офісу Президента України Роман Машовець, голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Олексій Данілов презентував учасникам наради спільну позицію РНБО України та Офісу Президента України щодо процесу реформування ОПК.

За словами Олексія Данілова, на першому етапі реформування буде створено профільне міністерство, яке відповідатиме за формування і забезпечення реалізації державної військово-промислової політики, та запроваджено посаду віцепрем'єр-міністра - міністра розвитку стратегічних технологій та інновацій, до повноважень якого буде віднесено питання реформування ОПК та розвитку космічної галузі.

На другому етапі вирішуватимуться питання щодо організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до складу ДК «Укроборонпром».

Секретар РНБО України наголосив, що підприємства ОПК мають насамперед сконцентруватися на забезпеченні армії сучасними високотехнологічним озброєнням та технікою, що дозволить ефективно реагувати на сучасні виклики.

Leopolis.news