logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

У Львові непрацездатні родичі загиблих учасників АТО щомісяця отримуватимуть матеріальну допомогу

28-05-2020 19:23696

У Львові непрацездатні родичі загиблих учасників АТО щомісяця отримуватимуть матеріальну допомогу


Депутатки Уляна Пак та Олена Пасевич ініціювали виділення щомісячної допомоги з міського бюджету сім’ям героїв, які загинули під час проведення АТО та ООС. Відповідну ухвалу сьогодні прийняла сесія Львівської міськради.

Про це оголосила депутат ЛМР Уляна Пак. 

Щомісячну муніципальну соціальну виплату у розмірі 2-х прожиткових мінімумів місто виплачуватиме тим родичам загиблих учасників бойових дій, які не можуть подбати про себе самостійно і втратили годувальника на війні.

Сума допомоги становитиме близько 4 тисяч гривень.

Проект ухвали депутатки подали ще в січні. Однак міський голова до сьогодні не включав його в порядок денний пленарних засідань.

“На державному рівні, при міністерстві ветеранів, створена робоча група, яка мала б підвищити державні пенсії родинам загиблих, але результату досі немає. Тому вважаю, що на даному етапі місто має долучитись фінансово, щоб підтримати родини героїв. Для міста це невеликі кошти, а для сімей наших захисників відчутна допомога. Соромно і сумно, що рішення, які мали б прийматись без вагань, потребували таких тривалих роздумів” - наголосила депутатка від ЄС Уляна Пак.

Середня пенсія матерів і батьків загиблих героїв, які не можуть працювати, пенсійного віку чи з інвалідністю, становить 3 200 гривень.

Про це розповіла депутатка Пасевич.

"Ми спочатку застосовували всі можливості, аби вирішити це питання на державному рівні. Але закон не прийнятий.
Тому ми щ колегою почали ініціативу у нас у Львові. Ще в січні підготували проект ухвали щодо муніципальної допомоги. На жаль вона до сьогодні не була прийнята.
Ця ухвала на часі, дасть можливість показати наше ставлення до родин загиблих героїв", - додала депутатка, керівниця групи депутатів
"Позафракційні" Олена Пасевич.

За словами депутаток, у Львові є 96 членів сімей загиблих  бійців, які не можуть дбати про себе самостійно. Подібні програми вже працюють в Одесі, Харкові, Кривому Розі, Києві, Дніпрі та інших містаз, тому прийняття такого рішення у Львові вже було вкрай необхідним.

Публікацію підготовлено депутатами фракції партії БПП "Солідарність" в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.