logo
24/04
2 ...

Уся робота щодо створення Брюховицької територіальної об’єднаної громади була розтоптана – Доманський

29-05-2020 12:43833

Уся робота щодо створення Брюховицької територіальної об’єднаної громади була розтоптана – Доманський
Фото: Facebook Володимира Доманського

Перспективний план формування територій громад Львівської області, який затвердив і оприлюднив уряд, є наслідком політичних домовленостей, а небажання громад.

Про це заявив селищний голова Брюховичів Володимир Доманський у коментарі львівському телеканалу.

«Дуже прикро, що уся робота, яка відбувалась у громадах, що хотіли об’єднатися в Брюховицьку територіальну об’єднану громаду, практично була розтоптана, думка людей була знищена. Те, що ми робили, рішенням уряду зведено нанівець», – сказав Володимир Доманський.

Нагадаємо, Уряд затвердив і оприлюднив перспективний план формування територій громад Львівської області. Відповідне розпорядження прийняли 27 травня на засіданні Кабінету Міністрів України. Перспективним планом охоплено 100% території області, інформує прес-служба ЛОДА. Згідно з ним на Львівщині буде 73 об’єднані територіальні громади.

До Львівської ОТГ, щодо якої було найбільше дискусій, окрім Львова, увійдуть ще 17 прилеглих населених пунктів.

Голова ЛОДА Максим Козицький, який був присутнім на засіданні, попросив не вносити змін у поданий ЛОДА перспективний план. Цю пропозицію підтримав прем'єр Денис Шмигаль, зазначивши, що протягом дня до документу можуть бути внесені технічні правки, які не змінюють його суті.

Відповідно до розпорядження уряду, Львівська ОТГ передбачена у складі Львівської, Винниківської, Дублянської міських рад, Брюховицької, Рудненської селищних рад, а також Грибовецької (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівської (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківської (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівської (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руської (Ресне Руське, Підрясне) сільських рад.

Натомість уряд дозволив утворити Сокільницьку ОТГ (у складі Сокільницької та Годовицько-Басівської сільських рад) та Оброшинську ОТГ (у складі Оброшинської, Ставчанської та Конопницької сільських рад).

25 травня представники Винник і Брюховичів мітингували біля Офісу президента у Києві, проти приєднання до складу Львівської ОТГ.

Leopolis.news