Львівська Архиєпархія УГКЦ має нового доктора морального богослов’я

http://leopolis.news/post/22301/lvivska-arhyeparhiya-ugkc-mae-novogo-doktora-moralnogo-bogoslovya

30/05/2020

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Зважаючи на умови карантину, захист дисертації  відбувся в приміщенні бібліотеки Папської грецької колегії святого Атанасія в Римі в онлайн-режимі. За захистом спостерігали ректорат і студенти Грецької колегії, а також рідні й друзі з України, Італії, США, Бельгії, Франції, Австрії та інших країн.

«Культура чеснот веде до внутрішнього і постійного щастя, оскільки це не є швидкоплинне щастя, що походить від володіння матеріальними благами, а євангельське блаженство буття з Богом у перспективі вічності», – пише у своїй докторській праці новий доктор морального богослов’я.

Завдяки вервиці криз, що переживає світ останніми роками, починаючи від кризи економічної та екологічної аж до кризи епідеміологічної та моральної, це дослідження є ще більш актуальним, оскільки автор не лише аналізує сучасну культуру, а й пропонує практичний вихід із кризи, тобто культивування культури чеснот для цілісного розвитку людства.

Довідка:
Віталій Протасевич народився в 1990 році в Тернополі. В 2015 році закінчив Львівську духовну семінарію Святого Духа та Український католицький університет. Того ж року продовжив навчання в Папській академії «Альфонсіана». У 2017 році, після успішного завершення ліцензіату, розпочав роботу над докторатом.

Leopolis.news