logo
22/03
21/03
15/03
06/03
29/02
28/02
23/02
21/02
20/02
13/02
09/02
07/02
06/02
2 ...

Укрзалізниця знехтувала вдвічі дешевшу пропозицію заводу Укроборонпрому на користь російських запчастин – ЗМІ

10-06-2019 09:254006

Укрзалізниця знехтувала вдвічі дешевшу пропозицію заводу Укроборонпрому на користь російських запчастин – ЗМІ
Фото: detector.media

УКРЗАЛІЗНИЦЯ НЕ ПІДПИСАЛА ДОГОВОРИ ІЗ ЗАВОДОМ УКРОБОРОНПРОМУ АБИ ЗАКУПИТИ РОСІЙСЬКІ ЗАПЧАСТИНИ В УЛЮБЛЕНОЇ ПРОКЛАДКИ /«Залізниця без корупції»/

 

Філія «Центр забезпечення виробництва» 30 травня оприлюднила повідомлення про намір укласти 22 договори з ТОВ «Техноекотрейдінг» на постачання запчастин автогальмівного обладнання вантажних вагонів. Загальна вартість закупівлі складає 85 млн. грн.

Згідно тендерної документації предметом закупівлі є комплектуючі повітрерозподільника вагонного №483.

В усіх 22 тендерах прийняли участь 2 компанії – ТОВ «Техноекотрейдінг» та ТОВ «Глорія-Трейд». Обидва учасника пропонували продукцію виробництва російського АО «МТЗ «Трансмаш».

Також ТОВ «Техноекотрейдінг» та ТОВ «Глорія-Трейд» надали аналогічний пакет документів і листи про те, що вони є ексклюзивними представниками російського «МТЗ «Трансмаш» на тендерах Укрзалізниці.

Звісно фірми навіть не імітували конкуренцію в тендерах і “Глорія-Трейд” здалася без бою в усіх 22 аукціонах.

Минулого року потрапити на ринок постачання Укрзалізниці неодноразово намагалося підприємство Укроборонпрому ДП «Харківський механічний завод «ФЕД». Воно є українським виробником вагонних повітрерозподільників.

«Харківський механічний завод «ФЕД» наприкінці 2018 року пропонував повітрерозподільники по ціні 16 180 грн. з ПДВ. Це вдвічі дешевше, ніж за попередніми контрактами Укрзалізниці.

Обидва тендери на 7 млн. грн., в яких виграло ДП «Харківський механічний завод «ФЕД», так і не завершилися підписанням договору.

Причиною непідписання контрактів стало те, що тендери завершувалися наприкінці року, а залізниця не захотіла продовжувати термін виконання договору на наступний рік, хоч робить це за більшістю процедур закупівель.

Іще в 5 тендерах на загальну суму 35 млн. грн., де приймав участь «Харківський механічний завод «ФЕД»,  тендерний комітет залізниці дискваліфікував учасників і торги не відбулися.

Таким чином всі спроби виробника Укроборонпрому вийти на закупівлі Укрзалізниці завершилися фіаско.

Зараз залізниця знову намагається купити російські повітрерозподільники за тендерами з явними ознаками змови учасників.

Переможець тендерів ТОВ «Техноекотрейдінг» має на своєму рахунку контракти з Укрзалізницею на 700 млн. грн. Фірма міцно закріпилася в тендерах на постачання запчастин до залізничної техніки після обшуків в попередніх мега-постачальників з ознаками фіктивних підприємств – ТОВ «Технорейлгруп» та ТОВ «Українська машинобудівельна техніка».

Зараз ринок постачання запчастин до вантажних вагонів також ділять:  фірма, записана на тренера з вільної боротьби ТОВ «Рокадатрейд» та фірми-прокладки – ТОВ «Стар Пак Груп»,ТОВ «Віс Груп Плюс» і ТОВ «Мантікор». Сума контрактів УЗ з цим фірмами сягає 1,3 млрд. грн.

ТОВ «Техноекотрейдінг» має цілу низку кримінальних справ. Фірму зареєстровано в дачному масиві передмістя Києва по вулиці Лісозахисній 11Б.

В своїх довідках «Техноекотрейдінг» зазначало, що має лише 2 працівника. Але цього виявилося достатньо, аби виграти тендери на 700 млн. грн.

Його формальний конкурент ТОВ «Глорія-Трейд» зареєстрована за адресою масової реєстрації в м. Вишгород.

Двоповерховий будинок №1 по вулиці Шолуденка у Вишгороді примудрився вмістити в себе 194 компанії. Однією з них і є ТОВ «Глорія-Трейд».

Раніше фірма також перемагала в тендерах УЗ на постачання акумуляторних батарей.

«Залізниця без корупції»