logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

До Дня захисту дітей у Львові назвали лауреатів третього літературного конкурсу

31-05-2020 17:151796

До Дня захисту дітей у Львові назвали лауреатів третього літературного конкурсу
Фото: Миколи Сенейка

З нагоди Дня захисту дітей у Львові, незважаючи на складні умови карантину, завершився третій міський літературний конкурс «У римах світлих оживає слово». Його заснувала Наталія Калиновська – відома львівська поетеса, член Національної спілки письменників України, Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

За словами Наталії Калиновської, творче змагання зароджене саме для виявлення талановитих дітей шкіл Львова та з метою підтримки юних обдарувань. В ньому можуть брати участь також учні з районів області.

Конкурс розвивається. Якщо в першому на оцінювання журі в одній номінації «Поезія» свої вірші подали тридцять учасників, то в третьому – понад 90 учнів різних шкіл Львова – № 20, 68, 77, Львівської академічної гімназії при університеті «Львівська політехніка» тощо. 

Подібної активності учнів за підтримки їхніх вчителів-філологів не очікували співорганізатори – досвідчені бібліотекарі Львова Любов Цапало, Надія Яворська, члени журі, в складі якого відомі письменники, журналісти, педагоги. Подані на оцінювання творчі роботи довелось розділити на чотири номінації: поезія, проза, публіцистика і навіть казки. Серед них названо лауреатів, призерів. Їх нагороджено спеціально розробленими дипломами. У свою чергу спонсором конкурсу став головний редактор газети «За вільну Україну» Богдан Вовк, який подарував альбоми «Українська світлина».

На початку творчого шляху школярів важливо, що кращі роботи учасників конкурсу «У римах світлих оживає слово» надруковані в тематичних альманахах. Вони також були учасниками двох книжкових форумів. Це і є та конкретна підтримка молодих талантів. 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news