На Старосамбірщині популяризуватимуть залізничний туризм

http://leopolis.news/post/22339/na-starosambirshchyni-populyaryzuvatymut-zaliznychnyy-turyzm

01/06/2020

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Відтак на Старосамбірщині відбудеться тренінг «Залізниця як об’єкт культурно-історичної спадщини». Його учасниками стануть і представники районної ради. Адже Прикарпаття і прикордоння багаті на туристичні ресурси, де окрему нішу займають давні об’єкти угорсько-галицької залізниці – станції, мости, вокзали та інші цікаві споруди, які знаходяться поряд із нею. Серед них і церкви, костели тощо.

У районній раді та бенефіціари вважають, що основними досягненнями проекту стануть покращення українсько-польських відносин та, зокрема, привернення туристичної уваги до об’єктів культурно-історичної спадщини на територіях Старосамбірського району, Перемишльського і Бещадського повітів Підкарпатського воєводства РП. Таким чином про них більше знатиме загал, ними цікавитимуться любителі та шанувальники давнини.

Водночас автори проекту розраховують на те, що його концепція, яка буде напрацьована партнерами, слугуватиме збереженню спільної спадщини шляхом розвитку нових видів туризму, спрямованих на популяризацію об’єктів історико-культурної спадщини прикордоння.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news