logo
28/03
2 ...

Львівська ОДА працює над перенесенням об’єктів інфраструктури за межі «Полімінералу»

02-06-2020 15:07586

Львівська ОДА працює над перенесенням об’єктів інфраструктури за межі «Полімінералу»
Фото: Львівська ОДА

Станом на сьогодні розроблено проектну документацію щодо будівництва обходу аварійної ділянки автомобільної дороги Т 14 -02 Східниця - Пісочна. Окрім того, триває підготовка документації для оголошення тендеру з перенесення магістрального водогону Гірне –Дрогобич. 

Про це повідомив сьогодні під час сесії Львівської облради перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, інформує ЛОДА.

«З початку 2020 року спостерігається певний процес і прогрес вирішення ситуації з проваллям біля Стебника. За зверненням ОДА розпорядженням Кабінету Міністрів від 24 квітня 2020 року області виділили кошти у сумі 26, 7 млн грн для здійснення заходів з перенесення магістрального водогону Гірне –Дрогобич.  Крім того, Львівська ОДА підготувала пакети документів та подала до профільних міністерств з метою виділення коштів та будівництва дорожнього обходу аварійної ділянки протяжністю 3, 84 км вартістю близько 250 млн гривень. З метою підготовки до початку вказаних  робіт  по аварійній ділянці дороги були виділені кошти у сумі 100 тис гривень і Служба автомобільних доріг розпочинає підготовчі процеси», наголосив Андрій Годик.

Окрім того, директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник зазначив, що  ПрАТ «Львівобленерго» завершено роботи з виведення за межі карстових провалів повітряної ЛЕП напругою 35 кВ «Трускавець 91 – Трускавець 7» довжиною 4,5 км.

«Також західною ДП НЕК «Укренерго» розроблено проєкт «Реконструкція ПЛ-220 кВ Стрий - Борислав на ділянці обходу карстових явищ на території Львівської області» довжиною 18 км. ПрАТ «Львівобленерго» розроблено проєкт «Реконструкція ПЛ-110кВ Дрогобич-20-Стебник із винесенням за межі території гірничого відводу ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал», наголосив Руслан Гречаник.

Окрім того, проведено руслорегулюючі та берегоукріплюючі роботи в руслі р. Вишниця з метою збільшення пропускної здатності русла та запобігання потрапляння вод у карстові порожнини на території родовищ ПАТ «Стебницьке ГХП «Полімінерал». 

Під час сесії депутати повторно звернулись до Кабінету Міністрів України для створення урядової комісії щодо розслідування ситуації з проваллям біля Стебника.

Нагадаємо, що 15 березня, близько 11:00 години, утворилося нове карстове провалля поблизу Стебника, що у Дрогобицькому районі. Постраждалих немає.

Раніше повідомлялось, Ганущин дав Синютці негативну оцінку за роботу по Стебницькому «Полімінералу».

Leopolis.news