logo
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
26/01
17/01
11/01
23/12
15/12
2 ...

У Трускавці пропонують забезпечити курорти Львівщини ІФА-тестуванням на COVID-19

02-06-2020 16:353589

У Трускавці пропонують забезпечити курорти Львівщини ІФА-тестуванням на COVID-19
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Місцева влада Трускавця пропонує зробити ІФА-аналіз на антитіла до COVID-19 обов’язковим для прийому гостей на курорти Львівщини.

Про це йдеться на сайті Трускавецької міської ради.

«Застосування ІФА на курортах вирішило б питання безпеки відпочивальників та персоналу готелів та оздоровниць. Тому Трускавець вносить пропозицію до Львівської ОДА затвердити в протоколі прийому гостей в готелі, санаторії та інші заклади курортного типу тестування методом ІФА нарівні з визначенням полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-тестами). Крім протоколів, за якими мають працювати готелі в умовах адаптивного карантину, на загальнодержавному рівні потрібно виробити чіткий план – що робити, якщо в закладі виявили людину з підозрою на коронавірус», - йдеться у повідомленні.

Також влада Трускавця закликає Уряд сприяти туристичній галузі та курортній індустрії.

«Пропонується запровадити пільгові кредити, гарантовану допомогу в компенсації оплати праці. Ще одна пропозиція від Трускавця – розробка та прийняття спеціальної державної програми, яка полягала б у скеруванні на санітарно-курортний відпочинок медиків, які на передовій боротьби з COVID-19, та осіб, які перехворіли на коронавірусну хворобу. Всі пропозиції від Трускавця пакетно подано до Львівської ОДА», - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що у Трускавці імуноферментний аналіз крові на виявлення антитіл до COVID-19 готові робити чотири лабораторії. Імуноферментні аналізатори є в таких оздоровницях курорту: ДЛРКК «Ріксос-Прикарпаття», готель «Міротель», ЦМРСЛ «Трускавецький», Українська Готельна Група (сан. «Кристал», сан. «Алмаз»). Вони здатні забезпечити проведення тестів ІФА як для відпочивальників Трускавця, так і для місцевого населення.

Leopolis.news