logo
29/03
28/03
2 ...

Завтра Нацрада розгляне питання перевірки каналу НТА

03-06-2020 13:011521

Завтра Нацрада розгляне питання перевірки каналу НТА

У четвер, 4 червня, відбудеться засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Серед майже 50 пунктів його порядку денного на розгляд винесено й питання, що стосується популярного львівського телеканалу НТА.

Тринадцятий пункт завтрашнього засідання на офіційному сайті Нацради звучить так: «Про призначення позапланової виїзної перевірки ПП «НТА – НЕЗАЛЕЖНЕ ТЕЛЕВІЗІЙНЕ АГЕНТСТВО», м. Львів (НР № 00538-м від 07.06.2016) (логотип: «НТА»)».

Як написала на своїй сторінці у Фейсбуці головний редактор телеканалу НТА Наталія Струк, до хейтерів, тобто заздрісників, каналу додався відомий блогер Анатолій Шарій, який славиться своїми проросійськими настроями.

«На нас пробують тиснути. Ми звичайно молода команда, але здаватись і боятися не плануємо»,  – підкреслила журналістка.

Обурення Шарія викликала одна з передач телеканалу НТА за участі екс-народної депутатки від ВО «Свобода» Ірини Фаріон. 1 червня він виклав на своєму каналі в Ютуб п’ятнадцяти хвилинне відео з жорсткою критикою на адресу каналу НТА та особисто Ірини Фаріон. За декілька днів воно набрало більше 600 тисяч переглядів.

За результатами перевірки Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення може прийняти рішення про винесення телеканалу попередження або про анулювання ліцензії на мовлення.

Маркіян ВОЙТОВИЧ