logo
24/04
2 ...

Львів планує закупити 100 нових великих автобусів

03-06-2020 14:51483

Львів планує закупити 100 нових великих автобусів
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Громадський транспорт Львова оновлюють. Останніми роками ЛК АТП № 1 отримало 100 нових автобусів МАЗ і 115 автобусів Електрон. Зараз триває тендер на придбання ще 100 нових автобусів. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради. 

Як наголошує директор ЛК АТП № 1 Орест Хамула, відповідно актуальним стає питання будівництва автобусного депо — місця для розміщення і обслуговувати автобусів.

«Львівська міська рада виділила ділянку площею 1,26 га на вул. Вернадського для будівництва автобусного депо, у якому мають бути розміщені нові автобуси, придбані в межах співпраці з Європейським інвестиційним банком.

АТП № 1 розроблена проектно-кошторисна документація, яка у вересні 2019 року пройшла експертизу і отримала позитивний висновок. Замовником будівництва автобусного депо виконавчий комітет Львівської міської ради визначив ЛКП «Львівавтодор», яке є учасником проекту ЄІБ «Міський громадський транспорт в Україні».

Для отримання коштів від ЄІБ на будівництво автобусного депо необхідно прийняти ухвалу про надання місцевої гарантії Львівської міської ради. Ця ухвала двічі виносилася на розгляд депутатів, і вони двічі за неї не голосували.

Водночас був оголошений тендер на придбання 100 нових автобусів великої місткості, у якому взяли участь п'ять компаній. Результати тендеру мають бути оголошені до кінця червня, а поставка автобусів очікується в першому кварталі 2021 року.

Якщо депутати і надалі не голосуватимуть за ухвалу, ми можемо опинитися в ситуації, коли отримаємо нові автобуси, а депо не буде збудоване. Відповідно, ми не матимемо місця для розміщення і обслуговування автобусів, тому вони не зможуть виїжджати на маршрути.

Будівництво нового депо надзвичайно важливе для розвитку міського громадського транспорту, збільшення випуску автобусів на маршрути та підвищення комфорту пасажирів", — розповів директор ЛК АТП № 1 Орест Хамула.

Нагадаємо, 28 травня сесія Львівської міської ради не підтримала ухвалу про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2020 році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП «Львівавтодор» у рамках проекту «Міський громадський транспорт України» у тому числі для протидії наслідків поширення вірусної інфекції COVID-19 у м. Львові".

 

Ухвалою передбачалося залучення коштів Європейського інвестиційного банку для будівництва автобусного депо на вул. Вернадського, реконструкція тролейбусної контактної мережі (вул. Зелена, вул. Стрийська, вул. Тролейбусна) та капітальний ремонт кабельних ліній напругою 600 В постійного струму (фідери) від тягової підстанції № 6 до площі Митної та вул. Личаківської.

Залучення коштів для реалізації цих проектів відбувається шляхом підписання угоди про передачу коштів позики між Міністерством інфраструктури України, Міністерством фінансів України, Львівською міською радою та ЛКП «Львівавтодор».

Leopolis.news