logo
19/03
18/03
17/03
16/03
15/03
2 ...

Голова ЛОДА взяв під особистий контроль розслідування побиття сільським головою Жирівки колишнього нацгвардійця

03-06-2020 23:2316074

Голова ЛОДА взяв під особистий контроль розслідування побиття сільським головою Жирівки колишнього нацгвардійця

Сьогодні у с. Жирівка Пустомитівського району стався інцидент за участі сільського голови цього села Миколи Пущака та колишнього солдата Нацгвардії Ярослава Білика.

Як повідомив кореспонденту Leopolis.news його брат Роман, у результаті «спілкування» з посадовцем органу місцевого самоврядування в Ярослава розбитий ніс і зламана рука.

За словами Романа, він з братом проїжджав головною вулицею Жирівки і поблизу сільради якийсь чоловік вдарив їх машину папкою: «Ми зупинились і почали розпитувати, що ж трапилося. Цей чоловік, як пізніше виявилось, це був голова цього села Микола Пущак, звинуватив нас, що ми зашвидко їхали. Хоча як він міг визначити нашу швидкість без відповідних приладів – це питання. Почалась словесна перепалка. Я подзвонив у патрульну поліцію, щоб вони приїхали на місце події. Натомість, до голови під’їхав якийсь невідомий чоловік і вони почали тягнути мого брата у чорний Мерседес-Бенц Гелентваген. Звичайно, що він опирався, бо це виглядало на викрадення людини. На відео чути, як Пущак говорить: «Грузим його». Більше того, сільський голова вдарив мого брата в обличчя і зламав йому ніс».

За словами Романа, після приїзду поліції пристрасті трохи вгамувалися. Правоохоронці відібрали пояснення. Ярослав зняв побої. Окрім розбитого носа у нього також виявилася зламана рука.

«Ми не створювали жодних проблем на цій дорозі. Вражає агресія цього сільського чиновника. Ось так в білий день побити людину. Спробувати її викрасти – це повний бєспрєдел», – обурюється Роман.

Як виявилося, це вже не перший дебош цього сільського голови. Вісім років тому Микола Пущак побив сина депутата Львівської міської ради Ігоря Гладиша, Сергія, який отримав струс мозку та забій м’яких тканин. Про це писали львівські ЗМІ.

Написав про цю ситуацію на своїй сторінці у ФБ і сам Микола Пущак.

«Я знаходився поруч свого авто, коли побачив, що через село на шаленій швидкості мчить машина. Щоб призупинити їх махнув рукою, на що водії зреагували неадекватно. Промчавшись, навмисно зачепили мене, тим самим пошкодили дзеркало власної машини. Хотіли розпочати бійку, поводились брутально. Довелось викликати дільничого інспектора та слідчо-оперативну групу», – розповідає свою версію конфлікту сільський голова Жирівки.



Як повідомили у Львівській обласній державній адміністрації, розслідування цієї справи взяв під свій особистий контроль очільник області Максим Козицький.

«До людей треба відноситися з повагою. Це ганьба, коли посадова особа органу місцевого самоврядування розпускає руки і б’є людину. Обласна державна адміністрація нікому не дозволить принижувати громадян України. І я, як координатор діяльності усіх правоохоронних органів на Львівщині, вимагаю від поліції швидко та об’єктивно розслідувати дану справу», – зазначив у коментарі Leopolis.news голова ЛОДА Максим Козицький.



Микола Пущак перебуває на посаді сільського голови Жирівки з грудня 2010 року. А у 2012 році він балотувався до парламенту у Пустомитівському виборчому окрузі від партії Наталії Королевської «Україна – Вперед!». Сьогодні Королевська є депутатом Верховної Ради України від партії Медведчука «Опозиційна платформа – за Життя».

Політичні оглядачі також називають Миколу Пущака «позаштатним помічником» колишнього народного депутата Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Богдана Дубневича.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news