СБУ викрила розкрадання понад 16 млн грн на харчуванні військових в академії Сагайдачного

http://leopolis.news/post/22601/sbu-vykryla-rozkradannya-ponad-16-mln-grn-na-harchuvanni-viyskovyh-v-akademi-sagaydachnogo-

04/06/2020

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом 2017-2020 років посадовці академії закуповували продукти за завищеними цінами в афілійованих комерційних структурах. У ході тендерних торгів учасники оборудки формували «потрібні» кваліфікаційні вимоги та безпідставно завищували вартість поставок. За попередніми даними слідства, організатори отримували у «кишеню» понад 4 мільйони гривень щороку.

Правоохоронці задокументували численні факти змови посадовців академії та комерсантів під час закупівлі продуктів харчування. Потім вони виводили бюджетні кошти у тінь через фірми-прокладки. У ході проведення слідчих дій в офісі та за місцем проживання керівників фірми постачальника, у службових осіб академії правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує протиправну діяльність зловмисників, а також понад 1,2 мільйона гривень, 5 тисяч доларів США та 3,5 тисячі євро.

У межах кримінального провадження ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюється причетність керівників усіх ланок до зловживань службовим становищем. Викриття зловмисників проводилось спільно зі слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Leopolis.news