logo
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Головна освітянка Львова розповіла, коли приймуть рішення щодо роботи садочків

05-06-2020 11:56997

Головна освітянка Львова розповіла, коли приймуть рішення щодо роботи садочків
Фото: Умовне. Автор: Роман Балук

Дитячі садки Львова готові до роботи в час карантину та повністю забезпечені засобами індивідуального захисту й термометрами. Тим не менш, рішення щодо їх відкриття повинна прийняти обласна комісія з питань ТЕБ і НС — міська ж комісія може його лише акцептувати у Львові. 

На цьому в ефірі радіо «Львівська хвиля» наголосила керівниця міського управління освіти Зоряна Довганик, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

За її словами, засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС, де розглядатимуть можливість відкриття закладів дошкілля, відбудеться сьогодні, 5 червня. Якщо рішення буде позитивним, місто також зможе відкрити садочки.

«Ми готові. Йдеться лише про замовлення продуктів харчування, адже треба розуміти, скільки дітей прийде до закладу дошкільної освіти: був довгий карантин і, можливо, не всі вони зараз у Львові. Ми придбали засоби індивідуального захисту, дезінфектори, термометри тощо. Але без рішення обласної комісії не можемо прийняти рішення на місцевому рівні», — розповіла Зоряна Довганик.

Вона відзначила, що якщо погодні умови дозволятимуть, то більшу частину дня діти в садочку проводитимуть на свіжому повітрі, а не в приміщенні.

Також Зоряна Довганик акцентувала на роботі приватних дитячих садочків. Вона зазначила, що місто співпрацює лише з тими закладами дошкілля, які працюють офіційно та мають ліцензію. Тож батьки, перш ніж віддавати дитину в приватний садочок, повинні поцікавитись наявністю в адміністрації офіційних документів на роботу.

«Приватні дитячі садочки, які мають ліцензію та працюють офіційно, усі свої дії узгоджують із управлінням освіти. Але, на жаль, є й дуже багато закладів дошкілля, які не мають ліцензій. Звісно, на такі садочки ми не маємо впливу та не співпрацюємо з ними. А іноді навіть не знаємо, де вони і хто туди водить дітей. Дізнаємось, коли стається щось недобре. Батьки в першу чергу повинні поцікавитись наявністю в закладу офіційних документів, зокрема — ліцензії департаменту освіти та науки ЛОДА», — зазначила вона.

Leopolis.news