logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Львівські муніципали за «окремі гроші» охороняли приватне майно (ФОТО)

05-06-2020 12:402222

Львівські муніципали за «окремі гроші» охороняли приватне майно (ФОТО)
Фото: Ірина Діденко

Комунальне підприємство Львівської міської ради «Муніципальна варта», яке за бюджетні гроші має охороняти важливі інфраструктурні об'єкти, працювало на приватне замовлення.

Про це повідомила прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

«А тепер відповідь на питання чим насправді займається Львівська муніципальна варта міськради? За версією слідства: Комунальне підприємство міськради за бюджетний кошт повинно було забезпечувати охорону важливих та інфраструктурних об'єктів міста. Однак, насправді, часто за готівку, охороняли об'єкти на приватне замовлення. Водночас, отримуючи зарплату з бюджету», – написала Діденко.

За її словами, упродовж останній трьох місяців муніципали «підробляли» охороняючи приватний майданчик з продажу вживаних авто.

«Як приклад, без офіційного оформлення договірних відносин упродовж 3 місяців надавались послуги охорони майданчику з продажу вживаних авто.
В якості оплати вказані особи, під контролем правоохоронців, одержали від замовника понад 80 000 грн. Під час передачі чергових 30 000 грн їх викрито», – написала Діденко.

Зараз прокуратура Львівщини готує повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів директору комунального підприємства, його заступнику а також двом начальникам відділів.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, правоохоронці попередньо встановили, що директор одного з комунальних підприємств Львівської міської ради разом зі своїм заступником та двома керівниками відділів (мешканці Львова, Винників та Брюховичів віком від 27 до 39 років), зловживаючи службовим становищем, налагодили схему системного вимагання та одержання неправомірних вигод від суб’єктів підприємницької діяльності за надання охоронних послуг.

Поліцейські задокументували факти одержання зловмисниками грошових коштів від  семи різних суб’єктів господарювання за надання охоронних послуг, які в подальшому були розподілені між усіма учасниками злочинної групи.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 КПК України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Досудове розслідування триває, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки та інші слідчі дії. 

Leopolis.news